Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα αίτημα για να συζητηθεί στη Βουλή η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Αύριο θα υποβληθεί στον Πρόεδρο της Βουλής η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία ζητείται η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για την επικαιροποίηση και επιβεβαίωση του από 22.12.2015 ομόφωνου Ψηφίσματος (Ειδικής Απόφασης) της Βουλής των Ελλήνων, σχετικά με την προώθηση της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα και την ανάληψη κάθε δυνατής διπλωματικής πρωτοβουλίας για την έναρξη άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τη θερινή διακοπή των εργασιών, στις 31 Ιουλίου, όταν είχε δηλώσει: «Αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή να επιβεβαιώσουμε και να επικαιροποιήσουμε το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, το ψήφισμα του 2015. Καθαρά λόγια, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας».

Και αμέσως μετά να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, στο πλαίσιο της λύσης των δύο κρατών, όπως λένε και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τη μόνη δίκαιη, τη μόνη βιώσιμη λύση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή. Είναι ο μόνος τρόπος η χώρα μας να φύγει από ένα κάδρο απαξίωσης, που μπήκε με ευθύνη του Πρωθυπουργού».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις