Χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο φέρνοντας ένα ξεχωριστό δώρο για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος του προσέφερε ένα μπαστούνι γκολφ, το οποίο είχε παραχωρηθεί από έναν τραυματισμένο Ουκρανό στρατιώτη.
Πρόκειται για τον Κοστιάντιν Καρταβτσέφ, δεκανέα που έχασε το πόδι του κατά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία. Ο Ζελένσκι εξήγησε στον Τραμπ ότι το γκολφ αποτέλεσε μέρος της αποκατάστασης του δεκανέα, προσφέροντάς του το μπαστούνι ως δώρο.
«Ο αρχηγός του κράτους (Ζελένσκι) έδειξε επίσης ένα βίντεο στο οποίο ο Καρταβτσέφ απευθύνεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ και του ζητά να βοηθήσει την Ουκρανία να τερματίσει τον πόλεμο με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε το δώρο, έφτιαξε ένα βίντεο ευχαριστώντας τον Ουκρανό πολεμιστή για το μπαστούνι του γκολφ και χάρισε στον πρόεδρο της Ουκρανίας συμβολικά κλειδιά του Λευκού Οίκου».
Όπως αναφέρει το CNN, η ανταλλαγή δώρων αποτελεί ακόμα μία ένδειξη ότι έχουν αλλάξει οι τόνοι σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όταν ο Τραμπ και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχαν επικρίνει σφοδρά τον Ουκρανό πρόεδρο, κατηγορώντας τον δημοσίως για ασέβεια και αγνωμοσύνη.
Χθες, στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ και ο Ζελένσκι αστειεύτηκαν για την αλλαγή στην εμφάνιση του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος επέλεξε ένα ιδιαίτερο κοστούμι για τη συνάντηση.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις