Σήμερα κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, με εικόνες έντονης κινητικότητας και πληρότητες που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν το 100%, καθώς χιλιάδες πολίτες επιλέγουν τα νησιά για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίζονται σήμερα 22 αναχωρήσεις πλοίων με συνολικά 15.761 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνουν 11 δρομολόγια μεταφέροντας 4.032 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί επτά αναχωρήσεις με 1.700 επιβάτες.
Χθες, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 27 αναχωρήσεις πλοίων με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, μεταφέροντας συνολικά 27.463 επιβάτες.
Για τον Αργοσαρωνικό, 49 πλοία, συμβατικά και ταχύπλοα, έκαναν απόπλου με 10.289 επιβάτες. Από τη Ραφήνα αναχώρησαν 11 πλοία με 9.149 επιβάτες, ενώ από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 9 αναχωρήσεις με 3.038 επιβάτες.
Το λιμενικό σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των στελεχών του για την ομαλή και ασφαλή εξυπηρέτηση όλων.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις