Η ιρανική δικαιοσύνη εκτέλεσε σήμερα έναν άνδρα που είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός ανήλικου κοριτσιού στο βορειοδυτικό Ιράν.
Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της επαρχίας Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, Νασέρ Αταμπατί, η εκτέλεση έγινε τα ξημερώματα και μάλιστα παρουσία κοινού, «κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θύματος αλλά και πολιτών, λόγω του έντονου συναισθηματικού αντίκτυπου που είχε η υπόθεση στην τοπική κοινωνία».
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες σχετικά με την ηλικία του παιδιού, ούτε στοιχεία για τον δράστη ή το χρονικό πλαίσιο του εγκλήματος.
Η δίκη ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε θάνατο τον Μάρτιο. Η ποινή επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν μετά την άσκηση έφεσης.
Στο Ιράν, τα εγκλήματα όπως ο φόνος και ο βιασμός τιμωρούνται με τη θανατική ποινή. Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, η χώρα κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως σε αριθμό εκτελέσεων, μετά την Κίνα.
Οι δημόσιες εκτελέσεις στο Ιράν συνήθως πραγματοποιούνται τα χαράματα, με μέθοδο τον απαγχονισμό.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις