Η υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου, που σήμερα παραδέχθηκε πως ευθύνεται για τον θάνατο των δύο παιδιών της, του βρέφους μιας φίλης της, καθώς και της αδελφής της πριν από έντεκα χρόνια, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Παρά τις αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, στις οποίες επέμενε στην αθωότητά της, η ίδια κατέρρευσε σήμερα με την ομολογία της.

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξαν και οι δημόσιες τοποθετήσεις της μητέρας της, η οποία από νωρίς είχε στραφεί εναντίον της κόρης της, κατηγορώντας την ευθέως για τους θανάτους των παιδιών.

Η πιο δραματική στιγμή μεταξύ τους σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν η μητέρα της είπε: «Ναι, πιστεύω ότι η κόρη μου σκότωσε τα παιδιά», προσθέτοντας επίσης ότι διαθέτει αποδείξεις που, σύμφωνα με την ίδια, ενοχοποιούν την Ειρήνη και για τον θάνατο της μικρής της αδελφής.

Αναφερόμενη σε ένα από τα περιστατικά, η μητέρα της περιέγραφε: «Ήμασταν όλοι στο σπίτι, εκτός από τον μπαμπά της που δούλευε. Εγώ με τα παιδιά μου, τα οποία είχαν πέσει για ύπνο και η Ειρήνη παρών. Το παιδάκι δεν ξύπνησε ποτέ. Ήρθε κάποια στιγμή η Ειρήνη και μου είπε ότι το παιδάκι κάνει έναν θόρυβο σαν να έβηξε. Πήγα την κοίταξα, αλλά το παιδάκι δεν είχε καν τις αισθήσεις του. Δεν της είπα τίποτα για να μην τρομάξει. Ειδοποίησα τον μπαμπά της για να πάμε στο νοσοκομείο και το μόνο μου έκανα ήταν να την δώσω το φιλί τη ζωής όπως μου είχαν δείξει την προηγούμενη φορά που είχε πάθει κάτι παρόμοιο και είχαμε πάει στο Αγία Σοφία. Οι γιατροί κάνανε πάνω από μια ώρα προσπάθεια να το επαναφέρουν μέχρι που βγήκαν και μας είπαν πως το παιδάκι έχει τελειώσει. Δεν ξέρω τι να περάσει πλέον από το μυαλό μου με αυτά που ακούω. Ή μάλλον δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν μπορώ να ξέρω εάν έχει κάνει κακό στα παιδιά. Αυτό τα ξέρει η ίδια».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν έντονη συναισθηματική αντίδραση από την Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας με δάκρυα στα μάτια: «πάρε μάνα να σου πετύχει».

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή είχε δώσει το «παρών» και η κουμπάρα της, Κατερίνα, η οποία τότε είχε εκφράσει τη βεβαιότητά της ότι η 24χρονη ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού της – κάτι που, όπως αποδείχθηκε σήμερα, επιβεβαιώθηκε με την ομολογία της Ειρήνης από την Αμαλιάδα.