Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, τοποθετήθηκε για όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη. 

«Ο κ. Μαρινάκης προσπάθησε και πάλι να κάνει το άσπρο –μαύρο και να καταστήσει τον πρωθυπουργό από βαρύτατα εκτεθειμένο και ελεγχόμενο σε “Δον Κιχώτη”, που αντιμετωπίζει τις παθογένειες», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς και πρόσθεσε: «Μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης, οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για το σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας, που είναι βουτηγμένο στη διαφθορά και τις διευθετήσεις προς όφελος των ημετέρων. Η εικόνα, δε, του κ. Μητσοτάκη με τους συνδαιτυμόνες του -τον “Φραπέ” και τον “Χασάπη”-δίνει από μόνη της την απάντηση, για την αντίληψη του Πρωθυπουργού σχετικά με τη διαχείριση του κράτους ως κομματικού λάφυρου». 

«Το εντυπωσιακό είναι πως επέλεξε να ταυτίσει απόλυτα τον κ. Μητσοτάκη με την περίοδο Αυγενάκη λέγοντας ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε την αναδιοργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ ενάμιση χρόνο πριν. Στέφθηκε πράγματι από …”επιτυχία”, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο κορυφώθηκε η δράση του μηχανισμού διασπάθισης των ευρωπαϊκών πόρων και ο Οργανισμός τέθηκε σε ευρωπαϊκή εποπτεία!», σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς.