Ο Ντόναλντ Τουσκ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, αλλά και άλλων ηγετών που έδωσαν το «παρών» στη στρατιωτική παρέλαση της Μόσχας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Σλοβάκου ομολόγου του — ο οποίος ήταν ο μόνος ηγέτης από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη ρωσική πρωτεύουσα — τόνισε πως όποιος συμμετέχει σε τέτοιου είδους παρελάσεις στη Μόσχα θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή.

«Προσπαθώ να μην σχολιάζω τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά των ηγετών των κρατών, ιδίως της κοινότητάς μας», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου. «Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι το να βρίσκεσαι στην παρέλαση νίκης στη Μόσχα και να χειροκροτείς τον Πρόεδρο Πούτιν… είναι ντροπή για όλους όσοι βρίσκονται εκεί».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις