Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, σημειώθηκαν 481 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα στην Αττική, με τραγικό απολογισμό οκτώ νεκρούς και 566 τραυματίες — 14 εκ των οποίων σοβαρά και 552 με ελαφρύτερα τραύματα.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βασικές αιτίες των τροχαίων ήταν η απρόσεκτη και επικίνδυνη οδήγηση, η αγνόηση ρυθμιστικών πινακίδων, καθώς και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Επιπλέον, η μη χρήση κράνους από οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων συνέβαλε στη βαρύτητα πολλών τραυματισμών.

Στο ίδιο διάστημα, στο πλαίσιο των ειδικών ελέγχων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, η Τροχαία Αττικής βεβαίωσε 30.201 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 809 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 712 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 48 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 3.474 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 274 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 402 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 1.101 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 2.115 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 85 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις