Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποδεχόμενος σήμερα στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε «100% βέβαιος» ότι θα υπάρξει μια συμφωνία για τους δασμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μελόνι από την πλευρά της, συμφώνησε, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ «αξιόπιστο εταίρο». Ανέφερε μάλιστα ότι θα προσκαλέσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ιταλία, καθώς θέλει να οργανώσει συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες. «Είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία. Είμαι εδώ για να βοηθήσω σε αυτό. «Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι απλά να μιλήσουμε με ειλικρίνεια», ανέφερε

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα συνάψουν μια «πολύ καλή συμφωνία με την Κίνα».

«Νομίζω ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή συμφωνία με την Κίνα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ερώτηση δημοσιογράφου αν ανησυχεί για την προσέγγιση των συμμάχων των ΗΠΑ και της Κίνας, ως συνέπεια των δασμών που επέβαλε.