Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τη κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη ενός 27χρονου Τούρκου τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, μετά από επικίνδυνη οδήγηση και αλλεπάλληλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, όταν ο 27χρονος, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai στη λεωφόρο Κηφισίας με κατεύθυνση προς το κέντρο της πρωτεύουσας, έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί του έκαναν επανειλημμένα ηχητικά και φωτεινά σήματα προκειμένου να σταματήσει, όμως εκείνος δεν υπάκουσε και συνέχισε την πορεία του. Καθώς κινείτο προς το κέντρο της Αθήνας, φέρεται να παραβίαζε το ένα κόκκινο φανάρι μετά το άλλο, αγνοώντας τις εντολές των αρχών.

Συγκεκριμένα, παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη στη συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Κηφισίας, τον φωτεινό σηματοδότη επί της οδού Βλαδίμηρου Μπέντση και Βασ. Σοφίας, εν συνεχεία κινήθηκε επί της Βασ. Κων/νου, Αρδηττού, Καλλιρρόης, Φραντζή, Ηλία Ηλίου, Πυθέου και στη συμβολή των οδών Πυθέου και Κάρπου στο Παγκράτι κατάφερε τελικά περιπολικό να τον σταματήσει και να τον συλλάβει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής αυτής, το όχημα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, έκανε συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς και παραβίαζε τα κόκκινα φανάρια.

Τελικά, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του Mega που ακολουθεί ο 27χρονος συνελήφθη και πλέον κατηγορείται για «επικίνδυνη οδήγηση» και «απείθεια», καθώς και για «οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος» και «στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Στο αλκοτέστ που υπεβλήθη βρέθηκαν 0,68 mg/lit αλκοόλ στο αίμα του στην πρώτη μέτρηση και 0,69mg/lit στη δεύτερη.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις