Μια καθαρά «θηλυκή» αποστολή πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Blue Origin, με έξι γυναίκες – ανάμεσά τους και η ποπ σταρ Κέιτι Πέρι – να ταξιδεύουν στο διάστημα σε μια ιστορική διαδρομή διάρκειας 11 λεπτών.
Η Κέιτι Πέρι ενώθηκε με τη Λόρεν Σάντσεζ, αρραβωνιαστικιά του Τζεφ Μπέζος, την γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Γκέιλ Κινγκ, την ακτιβίστρια Αμάντα Νγκουέν, την πρώην ειδικό πυραυλικής τεχνολογίας Αΐσα Μπόου και τη σκηνοθέτιδα Κεριάν Φλιν.
Η ομάδα απογειώθηκε από το Τέξας και βίωσε ένα σύντομο, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι στο διάστημα – μια εμπειρία που οι συμμετέχουσες χαρακτήρισαν ως «μοναδική».
Ο Τζεφ Μπέζος βρισκόταν στο σημείο προσγείωσης για να υποδεχθεί το πλήρωμα κατά την επιστροφή του στη Γη, με την αρραβωνιαστικιά του, Λόρεν Σάντσεζ, να είναι η πρώτη που βγήκε από την κάψουλα.
Αμέσως μετά ακολούθησε η Κέιτι Πέρι, η οποία βγήκε συγκινημένη και φίλησε το έδαφος, ενώ η Αμάντα Νγκουέν εξήλθε πανηγυρίζοντας, εκδηλώνοντας τη χαρά της για την επιτυχημένη αποστολή.
«Το ταξίδι στο διάστημα δεν ήταν αυτό που περίμενα, η Γη φαινόταν τόσο ήσυχη και ταυτόχρονα τόσο ζωντανή», είπε η Λόρεν Σάντσεζ.
Η αποστολή συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ανθρώπους από κάθε μέρος του κόσμου να την παρακολουθούν. Ανάμεσά τους και η Κλόι Καρντάσιαν, η οποία μαζί με τη μητέρα της, Κρις Τζένερ, ταξίδεψε μέχρι το Τέξας για να ζήσει από κοντά αυτή τη μοναδική και ιστορική στιγμή.
«Είναι απίστευτο. Σου κόβεται η ανάσα. Και νιώθω ότι έχω όλη αυτή την αδρεναλίνη και απλά στεκόμουν εδώ», είπε η Κλόι Καρντάσιαν.
Η αποστολή αυτή σηματοδότησε το πρώτο διαστημικό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από γυναίκες, μετά την ιστορική σόλο πτήση της Βαλεντίνα Τερέσκοβα από τη Σοβιετική Ένωση το 1963.
Το πλήρωμα έφτασε σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, ξεπερνώντας τη γραμμή Κάρμαν, το αναγνωρισμένο σύνορο που χωρίζει την ατμόσφαιρα της Γης από το διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και οι έξι γυναίκες διέσχισαν τη διαστημική γραμμή Κάρμαν, δεν θα αναγνωριστούν επίσημα ως αστροναύτες, καθώς δεν πληρούν τα κριτήρια της NASA ή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις