Αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, όπως ενημέρωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τονίζει, δε, ότι, «ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα».

Ο ΕΣΘ σημειώνει, επίσης, ότι, η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης και υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 (προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 το πρωί έως τις 06:00 το απόγευμα).