Με το πασχαλινό τραπέζι να πλησιάζει σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα αγοράς. Οι τιμές των αμνοεριφίων βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς η ακρίβεια και οι ανησυχίες για την επάρκεια στην αγορά προβληματίζουν τους καταναλωτές.

«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε με σιγουριά. Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 20 Απριλίου, που σημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές θα είναι απλήρωτοι και πιθανώς να επηρεάσει τη ζήτηση» δήλωσε σήμερα ένας κρεοπώλης από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Οι καταστηματάρχες παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με το πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές τιμές, καθώς η μείωση της προσφοράς λόγω των πρόσφατων απωλειών ζωικού κεφαλαίου από την πανώλη και την ευλογιά επηρεάζει την αγορά.

Πάσχα 2025: Σε ποια επίπεδα θα κινηθούν οι τιμές σε αρνιά και κατσίκια

Οι τιμές των αμνοεριφίων φέτος φαίνεται πως θα είναι αυξημένες κατά 1 έως 2 ευρώ το κιλό σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, η τιμή του αρνιού και του κατσικιού εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 14 έως 16 ευρώ το κιλό, ενώ ήδη σε συνοικιακά κρεοπωλεία της Αθήνας πωλείται μεταξύ 12 και 13 ευρώ το κιλό. Σε σύγκριση με το Πάσχα του 2024, καταγράφεται αύξηση περίπου 1 ευρώ ανά κιλό.

Η άνοδος των τιμών αποδίδεται στη μειωμένη παραγωγή κρέατος, που επηρεάστηκε από τις ζωονόσους και την κακοκαιρία Daniel, καθώς και στην αυξημένη ζήτηση, λόγω και της σύμπτωσης του Ορθόδοξου και του Καθολικού Πάσχα.

Επιπλέον, ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την προσφορά είναι η μείωση του ενδιαφέροντος για την κτηνοτροφία, εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις