Το νέο έτος αναμένεται να δημοσιευθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση 162 θέσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).
Οι θέσεις εστιάζουν κυρίως σε διοικητικό προσωπικό, αν και ενδέχεται να συμπεριληφθούν και θέσεις για εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ποια είναι η πορεία του διαγωνισμού
Αυτή τη στιγμή, ο διαγωνισμός βρίσκεται στα γραφεία του ΕΑΠ, το οποίο θα δώσει την τελική έγκριση στο ΑΣΕΠ για τη δημοσίευση της προκήρυξης. Αμέσως μετά την έγκριση, το ΑΣΕΠ θα αποστείλει το κείμενο στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε να εκδοθεί σε ΦΕΚ και να οριστούν οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.
Η προκήρυξη θα περιλαμβάνει τις θέσεις που εγκρίθηκαν για το ΕΑΠ κατά τη διάρκεια των Υπουργικών Συμβουλίων των ετών 2022 και 2023.
Οι Ειδικότητες
Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου του περασμένου Σεπτεμβρίου εγκρίθηκαν συνολικά 251 προσλήψεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).
Παρ’ όλα αυτά, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα αφορά μικρότερο αριθμό θέσεων, καθώς πρέπει να συμπεριληφθεί και η κάλυψη ποσοστού για άτομα με αναπηρία ή άλλες ευάλωτες ομάδες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης στις προκηρύξεις του Δημοσίου.
Οι εγκεκριμένες 251 θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ):
- Βιβλιοθηκονόμοι: 13 θέσεις
- Διοικητικοί: 100 θέσεις
- Ιατροί: 1 θέση
- Μηχανικοί: 15 θέσεις
- Οικονομικοί: 5 θέσεις
- Πληροφορικής: 13 θέσεις
- Ψυχολόγοι: 4 θέσεις
- Μαθηματικοί: 10 θέσεις
- Μηχανολόγοι – Ηλεκτρολόγοι: 3 θέσεις
- Νομικής – Πολιτικών Επιστημών: 4 θέσεις
- Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών: 15 θέσεις
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ):
- Διοικητικοί: 23 θέσεις
- Μηχανολόγοι – Ηλεκτρολόγοι: 4 θέσεις
- Πληροφορικής: 5 θέσεις
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ):
- Γενικών Καθηκόντων: 10 θέσεις
- Διοικητικοί: 16 θέσεις
- Τεχνικοί: 5 θέσεις
Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ):
- Γενικών Καθηκόντων: 5 θέσεις
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις