Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Πότε πληρώνονται συντάξεις, KEA και ανασφάλιστοι υπερήλικες

 

Στις 28 Μαρτίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 284.795 δικαιούχους.

Μάλιστα, τις προηγούμενες το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε τη μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 62.474.604,71 ευρώ για την πληρωμή μηνός Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, αντιστοιχούν επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα. Τέλος, για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Στις 3 Απριλίου έχει προγραμματίσει ο νεοσύστατος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) να καταβάλλει τις συντάξεις στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους παράγοντες του υπουργείου, πρόκειται να καταβληθούν οι συντάξεις σε περίπου 34.000 δικαιούχους, με το συνολικό ποσό της δαπάνης να προσεγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) σχεδιάζει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μόνο για τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Στόχος είναι να φαίνεται απευθείας εάν ο ενδιαφερόμενος είναι ή όχι δικαιούχος της συγκεκριμένης παροχής.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των συντάξεων ξεκινά από την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 03 Απριλίου οπότε και θα καταβληθούν στους τελευταίους δικαιούχους συνταξιούχους οι συντάξεις του Απριλίου του 2018.

Αναλυτικά:, το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη, ενώ ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πιστώσουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων την Δευτέρα 2 Απριλίου. Το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρώσει τις τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη  3 Απριλίου, ενώ οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αναμένονται στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Νέες καταβολές απο 100 έως 280 ευρώ: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το καλοκαίρι, αναμένεται η χορήγηση αναδρομικών ποσών από 100 έως 280 ευρώ σε δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους σε ΟΤΑ, λόγω της κατάργησης της 1%...

Ανατροπή στα πλασματικά έτη και συντάξεις – Τι αλλάζει για ποιους και πότε

Χιλιάδες εργαζόμενοι που πλησιάζουν τη σύνταξη αντιμετωπίζουν δυσάρεστα νέα σχετικά με τα πλασματικά έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, προγραμματίζεται...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...