Ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Με μία συγκλονιστική προσπάθεια στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο, ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.
Με χρόνο 1.54.82, ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο της κολύμβησης στο Παρίσι και έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής με μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100 μέτρα του υπτίου, ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα έκανε… αδιανόητη κούρσα στα 200 μέτρα ύπτιο που δεν είναι καν το καλό του αγώνισμα και με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στην κολύμβηση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Χρήστου οδηγούσε μάλιστα την κούρσα μέχρι λίγο πριν το φινάλε και έχασε οριακά την πρώτη θέση και ένα απίθανο χρυσό μετάλλιο, από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που τερμάτισε τελικά με 1:54.26.
Έτσι, ο Χρήστου έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, μετά τον χάλκινο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, Θοδωρή Τσελίδη.
«Είναι απίστευτο. Σε τρεις μέρες πήγα από την κόλαση στον παράδεισο. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες, μπήκα δυνατά από την αρχή, εκβίασα τη θέση μου, στο τέλος έχασα δυνάμεις αλλά είχα καλή διαφορά και πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα για να κάνω την υπέρβαση και ανταμείφθηκα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100μ., η δουλειά που έκανα όμως κάλυπτε εν μέρει και τα 200μ. Ο προπονητής μού είπε να μπω γρήγορα και να διατηρηθώ δυνατός. Επειδή είχα δυνάμεις έμεινα μπροστά, γιατί ήμουν αρκετά πιο ξεκούραστος από ό,τι συνήθως. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου», δήλωσε ο Χρήστου φανερά συγκινημένος.
Πλούσιο είναι το μενού της 7ης ημέρας των Ολυμπιακών αγώνων όσον αφορά στα ελληνικά χρώματα καθώς έχουμε δράση σε επτά διαφορετικά αγωνίσματα.
Στην σκοποβολή μπαίνει στη μάχη των προκριματικών στα 25μ πιστόλι η Άννα Κορακάκη, πολλές γαλανόλευκες συμμετοχές έχουμε σε κολύμβηση, στίβο, κωπηλασία και ιστιοπλοΐα, ενώ καθοριστικές μάχες με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά δίνουν τόσο η Εθνική μπάσκετ ανδρών όσο και η Εθνική πόλο γυναικών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών την Παρασκευή
- Σκοποβολή 10:00 προκριματικά 25μ πιστόλι γυναικών – Άννα Κορακάκη
- 10:30 1η ημέρα προκριματικών σκιτ ανδρών – Μάκης Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης
- 13:00 προκριματικά 25μ πιστόλι γυναικών – Άννα Κορακάκη
Κωπηλασία
- 12:42 τελικός δικώπου γυναικών Χριστίνα Μπούρμπου/Ευαγγελία Αναστασιάδου
- 13:02 τελικός διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών – Αντώνης Παπακωνσταντίνου/Πέτρος Γκαϊδατζής
- 13:22 τελικός διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών – Μιλένα Κόντου/Ζωή Φίτσιου.
Στίβος
- 11:00 προκριματικά α’ γκρουπ σφυροβολίας ανδρών – Μιχάλης Αναστασάκης
- 11:15 προκριματικά άλμα εις ύψος γυναικών – Τατιάνα Γκούσιν, Παναγιώτα Δόση
- 11:35 προκριματικά 100μ γυναικιών – Πολυνίκη Εμμανουηλίδου
- 12:35 προκριματικά β’ γκρουπ σφυροβολίας ανδρών – Χρήστος Φραντζεσκάκης
- 12:50 1ος γύρος 100μ γυναικών – Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (εφόσον προκριθεί)
Κολύμβηση
- Περίπου 13:10 προκριματικά 4Χ100μ μεικτή ομαδική mixed – Άννα Ντουντουνάκη / Νόρα Δράκου / Απόστολος Χρήστου/ Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας (συμμετέχουν στη 2η προκριματική σειρά)
- 21:30 τελικός 50μ ελεύθερο ανδρών – Κριστιάν Γκολομέεβ.
Ιστιοπλοΐα
- 13:05 1η ημέρα 470 μεικτού – Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης
- 15:23 προημιτελικά iQFOiL ανδρών – Βύρωνας Κοκκαλάνης.
Μπάσκετ ανδρών
- 14:30 3η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Αυστραλία – Ελλάδα.
Πόλο γυναικών
- 16:35 3η αγωνιστική Β’ Ομίλου: Ελλάδα – Ιταλία.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις