Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Ένα αρχαίο σπαθί, γνωστό ως η γαλλική εκδοχή του θρυλικού «Εξκάλιμπερ» του βασιλιά Αρθούρου, έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την πόλη όπου, σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, ήταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Η αφαίρεση του σπαθιού Durandal από την πέτρα του στην μικροσκοπική μεσαιωνική πόλη Rocamadour της νότιας Γαλλίας αποτέλεσε μεγάλο γεγονός, όπως ανέφερε η The Telegraph. Το σπαθί ήταν ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Για αιώνες, οι κάτοικοι πίστευαν ότι το σπαθί ανήκε στον θρυλικό ιππότη Ρολάνδο, ο οποίος πολέμησε γενναία για τον Καρλομάγνο, τον βασιλιά των Φράγκων, τον όγδοο αιώνα.

Ο Ρολάνδος κρατούσε το πέρασμα του Roncesvalles, όπου τελικά σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πολέμων του Καρλομάγνου κατά των Σαρακηνών στην Ισπανία.

Οι τοπικές αρχές της γαλλικής κοινότητας στον νομό Lot, στην περιοχή Occitanie, έχουν ξεκινήσει έρευνα για την εξαφάνιση του σπαθιού. Το σπαθί αφαιρέθηκε από τη θέση του σε έναν τοίχο από βράχο περίπου 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Σύμφωνα με τον μύθο, το Durandal ήταν ένα άφθαρτο και εξαιρετικά αιχμηρό σπαθί, ικανό να κόψει πέτρα με ένα μόνο χτύπημα. Οι μαγικές ιδιότητες του σπαθιού περιγράφηκαν στο επικό ποίημα του 11ου αιώνα «Το Τραγούδι του Ρολάνδου». Η αστυνομία διερευνά πώς κάποιος κατάφερε να σκαρφαλώσει στα 30 μέτρα του απότομου βράχου για να αφαιρέσει το σπαθί.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Δρομέας θα τρέξει 62 υπερμαραθωνίους σε 62 ημέρες 

Ένας μαραθωνοδρόμος, ξεκινά ένα επικό ταξιδιωτικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 62 ημέρες, καλύπτοντας 3.218 χιλιόμετρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Κακοκαιρία: Καταιγίδα με κεραυνούς και χαλάζι στην Αττική, βροχές και άνεμοι στη δυτική Ελλάδα

Πολιτική Προστασία συστήνει προσοχή και μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη εξέλιξη η σύγχρονη «πράσινη» πλατεία Αγίων Αναργύρων, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Η νέα πλατεία στους Αγίους Αναργύρους, χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο, αναδεικνύει έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο

Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.

Ενημερωτικό Δελτίο

Βρετανία: Δρομέας θα τρέξει 62 υπερμαραθωνίους σε 62 ημέρες 

Ένας μαραθωνοδρόμος, ξεκινά ένα επικό ταξιδιωτικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 62 ημέρες, καλύπτοντας 3.218 χιλιόμετρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Το σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει το γκρι ως το νέο σπανιότερο χρώμα ματιών, αλλάζοντας την παλαιότερη αντίληψη ότι τα πράσινα μάτια είναι τα πιο σπάνια.

Στα…χέρια αδίστακτων Ταλιμπάν στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας δισεκατομμυρών ευρώ

Η εισβολή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν το 2021, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, οδήγησε στην άμεση κατάρρευση της τότε κυβέρνησης και στην απόκτησή του μεγάλου στρατιωτικού εξοπλισμού, ενισχύοντάς τους ως στρατιωτικής δύναμη.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί