Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποια αυξάνονται και ποια παραμένουν σταθερά Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά τη δυνατότητα αύξησης του επιδόματος παιδιού εντός του 2024, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικογενειών. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, έχει επιβεβαιώσει ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας στο υπουργείο της, προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς η πρόταση για αύξηση του επιδόματος παιδιού. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει άμεσα δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που εξαρτώνται από αυτήν την επιδότηση.

Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη τόνισε επίσης τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την επανεπένδυση των εξοικονομηθέντων κονδυλίων από τη μείωση των δικαιούχων λόγω εισοδηματικών κριτηρίων στην ενίσχυση του επιδόματος παιδιού. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την προθυμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών σε ένα περιβάλλον όπου το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς.

Δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού είναι:

  • Έλληνες πολίτες
  • ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς
  • πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ
  • πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες
  • Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων.
  • ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών.
  • δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος
  • πολίτες άλλων κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση για αύξηση του επιδόματος παιδιού δεν αφορά την τροποποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους δικαιούχους, αλλά στοχεύει στη διασφάλιση μίας ουσιαστικής ενίσχυσης για τις οικογένειες που εξαρτώνται από αυτήν την επιδότηση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Δρομέας θα τρέξει 62 υπερμαραθωνίους σε 62 ημέρες 

Ένας μαραθωνοδρόμος, ξεκινά ένα επικό ταξιδιωτικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 62 ημέρες, καλύπτοντας 3.218 χιλιόμετρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Κακοκαιρία: Καταιγίδα με κεραυνούς και χαλάζι στην Αττική, βροχές και άνεμοι στη δυτική Ελλάδα

Πολιτική Προστασία συστήνει προσοχή και μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη εξέλιξη η σύγχρονη «πράσινη» πλατεία Αγίων Αναργύρων, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Η νέα πλατεία στους Αγίους Αναργύρους, χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο, αναδεικνύει έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο

Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.

Ενημερωτικό Δελτίο

Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.

Νέες καταβολές απο 100 έως 280 ευρώ: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το καλοκαίρι, αναμένεται η χορήγηση αναδρομικών ποσών από 100 έως 280 ευρώ σε δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους σε ΟΤΑ, λόγω της κατάργησης της 1%...

Ανατροπή στα πλασματικά έτη και συντάξεις – Τι αλλάζει για ποιους και πότε

Χιλιάδες εργαζόμενοι που πλησιάζουν τη σύνταξη αντιμετωπίζουν δυσάρεστα νέα σχετικά με τα πλασματικά έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, προγραμματίζεται...

«Βόμβα» χρεών 47,9 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ – Επιβάρυνση 2 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο

«Ωρολογιακή βόμβα» δισεκατομμυρίων ευρώ κρύβεται κάτω από τα θεμέλια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Το υπερταμείο καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη δεξαμενή χρεών, τα οποία...