Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Στα…χέρια αδίστακτων Ταλιμπάν στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας δισεκατομμυρών ευρώ

Από το 2021, οι Ταλιμπάν έχουν αναδειχθεί ως κυρίαρχοι στο Αφγανιστάν, έπειτα από την αποχώρηση των Αμερικανών, η οποία οδήγησε στην άμεση κατάρρευση της τότε κυβέρνησης. Η αμερικανική αποστολή άφησε πίσω της στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Ταλιμπάν παρουσίασαν προπαγανδιστικά βίντεο που τους δείχνουν να εκπαιδεύονται στη χρήση σύγχρονων στρατιωτικών τεχνολογιών, αντιπροσωπεύοντας αλλαγή από την προηγούμενη εικόνα τους ως απλοί ισλαμιστές μαχητές.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει όπλα και οχήματα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ και την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως αεροσκάφη Cessna 208 Caravan, άρματα μάχης T-54/55, ελικόπτερα Mi-17, τεθωρακισμένα οχήματα M1117, mortars M252, οχήματα HMMWV, αραβίδες M4A1 και τυφέκια εφόδου M16A2/M16A4 και AKM.

Η επανεμφάνιση των Ταλιμπάν σηματοδοτεί την επιστροφή παλαιών πρακτικών, όπως η απαγόρευση στις γυναίκες να πηγαίνουν σχολείο, αλλά αυτή τη φορά με βελτιωμένη στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση. Η πρόκληση για εκ νέου απώλεια εξουσίας στο μέλλον φαίνεται πολύ δύσκολη.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Σε πλήρη εξέλιξη η σύγχρονη «πράσινη» πλατεία Αγίων Αναργύρων, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Η νέα πλατεία στους Αγίους Αναργύρους, χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο, αναδεικνύει έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο

Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.

Ο Γιώργος Τσούνης αποχωρεί από τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ – «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή»

Μια περίοδος εξαιρετικής τιμής και αφοσίωσης στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας.

Το σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει το γκρι ως το νέο σπανιότερο χρώμα ματιών, αλλάζοντας την παλαιότερη αντίληψη ότι τα πράσινα μάτια είναι τα πιο σπάνια.

Ενημερωτικό Δελτίο

Το σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει το γκρι ως το νέο σπανιότερο χρώμα ματιών, αλλάζοντας την παλαιότερη αντίληψη ότι τα πράσινα μάτια είναι τα πιο σπάνια.

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...