Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΕΦΚΑ: Προθεσμία για ρύθμιση οφειλών έως τις 21 Ιουλίου

Έως τις 21 Ιουλίου, περίπου 40.000 οφειλέτες – φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις – έχουν την ευκαιρία να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς τον ΕΦΚΑ, χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων και προστίμων, εφόσον το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που δεν το πράξουν έγκαιρα, ο ΕΦΚΑ θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους και τα οφειλόμενά τους τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, επιβάλλεται η τακτοποίηση εκκρεμών ασφαλιστικών υποθέσεων, η επικαιροποίηση του Μητρώου Εργοδοτών e-ΕΦΚΑ για την σωστή καταχώριση της νομικής μορφής των Δημοσίων Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ που εξαιρούνται από τη δημοσίευση.

Επιπλέον, οφείλεται να οριστικοποιηθούν εκκρεμείς αποφάσεις τοπικών διοικητικών επιτροπών και αιτήσεις διαγραφής, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αποστολή των σχετικών τροποποιητικών πράξεων.

Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν χρέη νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα, ανείσπρακτα χρέη, χρέη υπό καθεστώς ρύθμισης και χρέη υπό αναστολή καταβολής.

Αναλυτικά οι εντολές στον ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους

  • να ελέγξουν και να επικαιροποιήσουν το Μητρώο Εργοδοτών e-ΕΦΚΑ για την ορθή καταχώριση της νομικής μορφής  για Δημόσιες Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ λόγω της εξαίρεσης τους από τη δημοσιοποίηση.
  • να οριστικοποιήσουν εκκρεμείς αποφάσεις Τοπικών  Διοικητικών Επιτροπών, Διοικητικών Δικαστηρίων κλπ οι οποίες επιφέρουν μείωση της βεβαιωμένης οφειλής.
  • να  οριστικοποιήσουν εκκρεμείς αιτήσεις διαγραφής, εξαίρεσης κλπ με ταυτόχρονη ηλεκτρονική  αποστολή ΚΕΑΟ των σχετικών τροποποιητικών  πράξεων.
  • να καταχωρίσουν στον ΟΠΣ/e-ΕΦΚΑ πληροφοριών αναστολής είσπραξης βάσει: δικαστικών πράξεων/αποφάσεων ή αιτήσεων θεραπείας επί υποβληθεισών καταγγελιών/δηλώσεων απασχόλησης
  • να ελέγξουν την παραγραφή χρηματικών απαιτήσεων από μη  καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, τομέων, κλάδων και λογαριασμών ενταχθέντων στον e-ΕΦΚΑ κατ΄εφαρμογή των γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων.
  • να διενεργήσουν συμψηφισμούς( μέσω διενέργειας ελέγχου δηλωθέντων-καταβληθέντων ή της έκδοσης Αποφάσεων Συμψηφισμού ΑΠΣΥ)

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια Παιδεία

Οι διορισμοί καλύπτουν όλες τις ειδικότητες και αναμένεται να γίνουν πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΒΙΝΤΕΟ: Viral ο απελπιστμένος νέος που έστειλε μήνυμα στον Μητσοτάκη

Η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε σημαντική άνοδο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

Ενοίκια τριών ταχυτήτων στην Αθήνα – Που εκτοξεύονται οι τιμές

Οι διαφορετικές κατηγορίες των τιμών ενοικίων στην Αττική, από τις υψηλές τιμές στις πολυτελείς γειτονιές όπως το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο, έως τις πιο προσιτές περιοχές όπως η Πλατεία Αμερικής και ο Κολωνός.

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...

Κόστος ενοικίου για φοιτητικά σπίτια σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η πρόσφατη έκθεση του E-Real Estates καταγράφει τις τρέχουσες τιμές μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών σε 15 περιοχές της Αθήνας και 7 της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές...