Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ενοίκια τριών ταχυτήτων στην Αθήνα – Που εκτοξεύονται οι τιμές

Οι τιμές ενοικίων στην Αττική κατατάσσονται σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με την περιοχή. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα ακίνητα στο ιστορικό κέντρο και το Κολωνάκι, όπου οι τιμές ανέρχονται σε 25 έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτές οι περιοχές είναι επιθυμητές για αγοραστές με υψηλά εισοδήματα.

Στη δεύτερη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται περιοχές όπως τα Εξάρχεια και το Παγκράτι, όπου οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 10,9 έως 12,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, απευθυνόμενες σε μέσους εισοδηματικούς ομίλους.

Ιδιαίτερα υψηλές τιμές έχουν και οι περιοχές που απευθύνονται στον μέσο Έλληνα, όπως οι Αμπελόκηποι και το Γουδί, με τα ενοίκια να ανέρχονται στα 10,7ευρώ/τ.μ. Στο Γκύζη οι τιμές φτάνουν στα 9,8 ευρώ/τ.μ. και στην Κυψέλη στα 9,7 ευρώ/τ.μ.. Ακριβότερο, ωστόσο είναι το Παγκράτι με 11,7 ευρώ/τ.μ., τα Ιλίσια με 11,2 ευρώ/τ.μ. και τα Εξάρχεια με 10,9 ευρώ/τ.μ.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι “ξεχασμένες” περιοχές όπως η Πλατεία Αμερικής και ο Κολωνός, με τιμές ενοικίου περίπου 7,9 έως 8,8 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτές οι περιοχές έχουν αρχίσει να αναδύονται ξανά, ελκύοντας νέους ενοικιαστές λόγω της σχετικής προσιτότητας των τιμών.

Η αύξηση των τιμών έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον δυσχέρειας για πολλά νοικοκυριά, με το κόστος στέγασης να έχει ξεπεράσει την αύξηση των εισοδημάτων. Αυτή η κατάσταση θίγει την προσιτότητα της στέγασης και αποτελεί μείζον πρόβλημα για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια Παιδεία

Οι διορισμοί καλύπτουν όλες τις ειδικότητες και αναμένεται να γίνουν πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΒΙΝΤΕΟ: Viral ο απελπιστμένος νέος που έστειλε μήνυμα στον Μητσοτάκη

Η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε σημαντική άνοδο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΕΦΚΑ: Προθεσμία για ρύθμιση οφειλών έως τις 21 Ιουλίου

Ο ΕΦΚΑ έχει ορίσει προθεσμία μέχρι τις 21 Ιουλίου για τη ρύθμιση των οφειλών περίπου 40.000 οφειλετών, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...

Κόστος ενοικίου για φοιτητικά σπίτια σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η πρόσφατη έκθεση του E-Real Estates καταγράφει τις τρέχουσες τιμές μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών σε 15 περιοχές της Αθήνας και 7 της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές...