Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Νέα επιδότηση: Έρχεται «Αλλάζω Συσκευή 2» με έξυπνες συσκευές 

Αναμένεται να ξεκινήσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές πέρα από τα κλιματιστικά και τους ψυγειοκαταψύκτες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο πρόγραμμα θα προστεθούν έξυπνοι φούρνοι και πλυντήρια, προσφέροντας νέες δυνατότητες σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με νέες «έξυπνες» συσκευές που μπορούν να λειτουργούν απομακρυσμένα.

Η προσθήκη αυτών των συσκευών προβλέπεται να βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές, ιδιαίτερα με την προοπτική της μεταφοράς του νυχτερινού τιμολογίου στο μεσημέρι. Με έναν έξυπνο φούρνο ή πλυντήριο, οι καταναλωτές θα μπορούν να εκτελούν πλύσεις ή να μαγειρεύουν το φαγητό τους ακόμα και όταν βρίσκονται στη δουλειά, μέσω απομακρυσμένου ελέγχου.

Το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» αποσκοπεί στην κάλυψη της ανάγκης των πολιτών να ρυθμίζουν τις συσκευές τους απομακρυσμένα κατά τις ώρες που το ρεύμα θα είναι φθηνότερο. Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εργάζεται σε ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την αντικατάσταση των συσκευών με πιο «έξυπνες» και με μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών, ξεφεύγοντας από τις περιορισμένες επιλογές του προηγούμενου προγράμματος που περιλάμβανε μόνο κλιματιστικά και ψυγεία.

Οι περισσότεροι εργάζονται το μεσημέρι, οπότε η νέα επιδότηση θα επιτρέψει την αντικατάσταση των συσκευών με σύγχρονες «έξυπνες συσκευές», τις οποίες θα μπορούν να χειρίζονται εξ αποστάσεως μέσω WiFi. Αυτή η δυνατότητα θα προστεθεί στα κριτήρια αγοράς της κάθε συσκευής, προσφέροντας μια νέα επιλογή στους καταναλωτές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Δρομέας θα τρέξει 62 υπερμαραθωνίους σε 62 ημέρες 

Ένας μαραθωνοδρόμος, ξεκινά ένα επικό ταξιδιωτικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 62 ημέρες, καλύπτοντας 3.218 χιλιόμετρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Κακοκαιρία: Καταιγίδα με κεραυνούς και χαλάζι στην Αττική, βροχές και άνεμοι στη δυτική Ελλάδα

Πολιτική Προστασία συστήνει προσοχή και μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη εξέλιξη η σύγχρονη «πράσινη» πλατεία Αγίων Αναργύρων, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Η νέα πλατεία στους Αγίους Αναργύρους, χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο, αναδεικνύει έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο

Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.

Ενημερωτικό Δελτίο

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΕΦΚΑ: Προθεσμία για ρύθμιση οφειλών έως τις 21 Ιουλίου

Ο ΕΦΚΑ έχει ορίσει προθεσμία μέχρι τις 21 Ιουλίου για τη ρύθμιση των οφειλών περίπου 40.000 οφειλετών, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Ενοίκια τριών ταχυτήτων στην Αθήνα – Που εκτοξεύονται οι τιμές

Οι διαφορετικές κατηγορίες των τιμών ενοικίων στην Αττική, από τις υψηλές τιμές στις πολυτελείς γειτονιές όπως το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο, έως τις πιο προσιτές περιοχές όπως η Πλατεία Αμερικής και ο Κολωνός.

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...