Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Μαξίμου για Σαμαρά και Καραμανλή: Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές για τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αιχμηρές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης σε πολλά θέματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, «Απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Κριτική άσκησε στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κοινωνική αποδιοργάνωση και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ανέφερε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και καλείται να επιλέξει μεταξύ πολιτικής απομόνωσης ή ολοκλήρωσης, υπογραμμίζοντας την αποδοκιμασία της “γουόκ” Ευρώπης από τους λαούς.

Σε εσωτερικό επίπεδο, κριτική ασκήθηκε για τη νομοθεσία που αφορά την ισότητα στον πολιτικό γάμο, εκφράζοντας την άποψη ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος που επιμένει στην παρούσα προσέγγιση. Επιπλέον, ασκήθηκε κριτική στην εξωτερική πολιτική, καλώντας για αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία και ζητώντας βέτο στην ενταξιακή προοπτική Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Αντίστοιχα, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη για σαφή και αυστηρά μηνύματα προς Τίρανα και Σκόπια, επισημαίνοντας την ανάγκη για καθαρούς λογαριασμούς και συμπεριφορές που σέβονται τις σχέσεις καλής γειτονίας. Επίσης, ανέλυσε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την άνοδο της ακροδεξιάς μετά τις ευρωεκλογές.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρώην πρωθυπουργός εστίασε στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές, αναλύοντας τόσο τις παράμετρους που οδήγησαν στα υψηλά ποσοστά αποχής όσο και την άνοδο της Ακροδεξιάς. Έκανε σαφές ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η πορεία της Ευρώπης αναδεικνύουν βαθιές κρίσεις και αναταραχές που επηρεάζουν το κοινωνικό και πολιτικό τοπίο της ηπείρου.

Αναφέρθηκε επίσης στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους εξαιτίας της δημοσιονομικής αυστηρότητας και της ανισότητας, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι πολιτικές έχουν αποδυναμώσει την κοινωνική συνοχή και δημιουργήσει αστάθεια. Επίσης, κριτικάροντας την ανεξέλεγκτη μετανάστευση ως παράγοντα που απειλεί την κοινωνική ειρήνη και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, εξέφρασε ανησυχία για την αδυναμία αφομοίωσης των μεταναστών και τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Τέλος, επικρίνοντας την άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα όπως η οικογένεια, η θρησκευτική πίστη και η εθνική ταυτότητα, υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού στις αξίες και τις ρίζες των ανθρώπων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΒΙΝΤΕΟ: Viral ο απελπιστμένος νέος που έστειλε μήνυμα στον Μητσοτάκη

Η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε σημαντική άνοδο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Περιφέρεια Αττικής: 4,25 εκ. ευρώ για την ψυχική υγεία και την αντιμετώπιση των ουσιών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από ουσίες στο Λεκανοπέδιο θα χρησιμοποιήσει πόρους για την ενίσχυση λειτουργιών και προγραμμάτων πρόληψης

Προσοχή από την αφρικανική σκόνη – ΟΙ συστάσεις του υπουργείου Υγείας 

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να ενημερώνει για τις συνθήκες μέσω του δικτύου μετρήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επαναβεβαιώνοντας τις συστάσεις που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ενημερωτικό Δελτίο

Θ.Καρτερός κατά Σ.Κασσελάκη: «Tο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, εσείς είστε το πρόβλημα»

«Βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέταξε ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.