Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Πυρά Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι… δεν τον παίζουν

Η Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσιαζόμενη στην εκδήλωση, ανέφερε την εκτίμησή της για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο, δηλώνοντας ότι “κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι εγώ ήμουν εκεί και δεν ήταν οι βουλευτές, ότι δεν με παίζουν”. Αντίθετα, για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, δήλωσε ότι “έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και το διχασμό που αντιμετωπίζει

«Αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Έφυγε η ΝΔ από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρτε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ πριν από 50 χρόνια θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ κατά την οποία «η απώλεια ψήφων ερμηνεύεται με μια κρίση πολιτικής και αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει περάσει την ανάγκη συμμετοχής στη δημοκρατία και εκεί ψέγω εμάς τους πολιτικούς. Το σύστημα παιδείας που δεν έχει εμφυσήσει στη νέα γενιά την ανάγκη αυτή».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε και στην κριτική Σαμαρά για τα εθνικά λέγοντας «ο κόσμος γύρω αλλάζει ίσως είναι χρήσιμο να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης απειλείται από δύο περιοχές από την ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη βρίσκεται σε περιδίνηση.

Για πρώτη φροά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Μας είπε ότι η πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και αυτό λέμε και εμείς. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ΥΠΕΞ και εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά είπε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Ας έλεγε στον κ. Βενιζέλο ότι εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποια αυξάνονται και ποια παραμένουν σταθερά Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

Η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση του επιδόματος παιδιού το 2024 για να υποστηρίξει τις οικογένειες

ΑΣΕΠ: Οδηγίες ηλεκτρονικής εξέτασης για τις προσλήψεις δασοπόνων

Οδηγίες και τις απαιτήσεις για την ηλεκτρονική εξέταση της προκήρυξης 1Γ2024 του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις δασοπόνων

Λασίθι: Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον μπατζανάκη του σε γλέντι για την κουρά των προβάτων

Η Ιεράπετρα βρίσκεται σε σοκ από το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γλεντιού μετά τις κουρές προβάτων, καθώς ένας εκ των κτηνοτρόφων έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς.

Στα…χέρια αδίστακτων Ταλιμπάν στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας δισεκατομμυρών ευρώ

Η εισβολή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν το 2021, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, οδήγησε στην άμεση κατάρρευση της τότε κυβέρνησης και στην απόκτησή του μεγάλου στρατιωτικού εξοπλισμού, ενισχύοντάς τους ως στρατιωτικής δύναμη.

Ενημερωτικό Δελτίο

Θ.Καρτερός κατά Σ.Κασσελάκη: «Tο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, εσείς είστε το πρόβλημα»

«Βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέταξε ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.