Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Γλυφάδα: “Κούρεμα” στις τιμές ζώνης

Μετά από ένσταση που είχε ο υποβάλει ο δήμος Γλυφάδας για το το “κούρεμα” των τιμών ζώνης, το αίτημα έγινε δεκτό από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την σκυτάλη για των επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, να περνάει τώρα στα χέρια των ιδιωτών εκτιμητών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν δώσει το πόρισμα τους μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου χαρακτηρίζει “σημαντικό βήμα” την εν λόγω εξέλιξη, τονίζει όμως ότι “πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα”.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος δήλωσε:

“Χρειάστηκε πολλή και σοβαρή δουλειά και τεκμηρίωση, αλλά ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα έγινε: Συνολικά 169 Δήμοι υπέβαλαν ένσταση κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών και τελικά έγιναν δεκτές μόλις 12 ενστάσεις, μεταξύ των οποίων και της Γλυφάδας (για τη ζώνη Ε).

Υπήρξε μια πρώτη θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για να αρθούν μεγάλες αδικίες που έγιναν στην πόλη μας.

Το ζήτημα είναι ευρύτερο και αφορά δεκάδες χιλιάδες Γλυφαδιώτες, που αντιμετωπίζουν το ακίνητο όπου μένουν όχι ως επενδυτικό όχημα, αλλά ως το νοικοκυριό τους, το σπίτι το δικό τους, των παιδιών και των εγγονιών τους.
Είναι σαφές ωστόσο ότι δεν ικανοποιείται πλήρως η απολύτως δικαιολογημένη αγωνία μας για όλη την πόλη, ένα θέμα στο οποίο θα επιμείνουμε με κάθε τρόπο.

Η αύξηση των τιμών ζώνης, η οποία στις περισσότερες περιοχές υπερβαίνει το 35% (ενώ υπάρχουν περιοχές που οι τιμές ζώνης αυξήθηκαν κατά 61%, κατά 67%, ακόμα και κατά 81%) έχει συμπαρασύρει τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της πόλης μας και έχει οδηγήσει στην υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας των ακινήτων.

Τώρα που προχωρά για τους 12 Δήμους η επανεκτίμηση από ιδιώτες εκτιμητές που έχουν πιστοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, θα καταθέσουμε εκ νέου την άποψή μας, με τεκμηριωμένα στοιχεία και αναλυτική επιχειρηματολογία – και όχι μόνο για τη ζώνη Ε.
Θα συνεχίζουμε επίσης να πιέζουμε, με τρόπο μεθοδικό και συστηματικό, για την ανάγκη αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ώστε να αρθούν οι τεράστιες αδικίες που υπάρχουν. Ένα παράδειγμα μόνο: Υψηλότατη χρέωση για δικαίωμα υψούν σε μονοκατοικίες του ’50 και του ’60, που είναι πρακτικά αδύνατο να χτίσουν επιπλέον ορόφους”.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα καταγγελία σε βάρος του Μπέου – -Μετά τις απειλές τον σέρνει και στα δικαστήρια

Μετά τις απειλές του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πολιτικής ομάδας "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστα Γαργάλα, χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις όπως "θα φας χαστούκια"...

«Καρφί» Κ.Μπακογιάννη κατά Χάρη Δούκα – Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης

Ο Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε ένα αιχμηρό μήνυμα στα social media, αναφορικά με τον τρέχοντα δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Στην ανάρτησή του, εξέφρασε τη...

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρύσιο Ταγαράδες- Αγία Παρασκευή – Σουρωτή- Βασιλικά) θα πραγματοποιηθούν από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας...

Μοναδικό θέαμα με συναρπαστικούς αγώνες στο PIRAEUS MASTERS 2024 στην πλατεία Κοραή

Επί 4 ημέρες η «καρδιά» του beach volley «χτυπούσε» στο κέντρο του Πειραιά Σε ένα μοναδικό σκηνικό με  τους τελικούς αγώνες να συναρπάζουν ολοκληρώθηκε χθες...