Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Nike: Οι κινήσεις που επέφεραν την μείωση των πωλήσεων

Η μετοχή της Nike σημείωσε σημαντική πτώση περισσότερο από 12% στη Wall Street το βράδυ της Πέμπτης. Αυτή η πτώση αντικατοπτρίζει απώλειες της τάξης των 15 δισ. δολαρίων στην αγοραία αξία, εάν η πτώση συνεχιστεί.

Ο γίγαντας των αθλητικών ειδών Nike αντιμετωπίζει προβλήματα με τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα πλήρους έτους, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την πτώση της ζήτησης για αθλητικά παπούτσια και ρούχα.

Οι ανακοινώσεις της Nike οδήγησαν σε αρνητική αντίδραση και στις μετοχές άλλων εταιρειών στον κλάδο των αθλητικών ειδών, όπως οι Foot Locker, Under Armour, Dick’s Sporting Goods και Lululemon Athletica, οι οποίες επίσης υποχώρησαν.

Η Nike προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτήν την πτώση με νέες στρατηγικές για την ανάπτυξη νέων προϊόντων στις κατηγορίες fitness και lifestyle κατά το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους. Παράλληλα, αναγνωρίζει την ανάγκη για καινοτομία και αλλαγές στη στρατηγική προϊόντων της για να ανακάμψει από τις πρόσφατες απώλειες.

Ο κατήφορος της Nike αποδεικνύεται πρόκληση όχι μόνο στη Wall Street αλλά και σε παγκόσμια επίπεδα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση στον κλάδο των αθλητικών ειδών γενικότερα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

Αύξηση κινδύνου διαβήτη από πλαστικά μπουκάλια: Τα ευρήματα έρευνας

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τη σύνδεση ανάμεσα στη χρήση πλαστικών μπουκαλιών και την αύξηση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των...

Ενημερωτικό Δελτίο

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...

Κόστος ενοικίου για φοιτητικά σπίτια σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η πρόσφατη έκθεση του E-Real Estates καταγράφει τις τρέχουσες τιμές μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών σε 15 περιοχές της Αθήνας και 7 της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές...

Τι αλλάζει στο τέλος χαρτοσήμου  – Καταργείται σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις

Του Θεόδωρου Βγενή  Την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα διοικητικά βάρη...

Διεύθυνση επίλυσης φορολογικών διαφορών: 7 στις 10 προσφυγές φορολογουμένων απορρίπτονται

Ένα σημαντικό ποσοστό φορολογουμένων που απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΦΔ) της ΑΑΔΕ για να ανατρέψουν φορολογικές αποφάσεις τους αντιμετώπισαν αποτυχία, καθώς το...