Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Συγκινητική εκστρατεία: Πάνω από 34.000 ευρώ για άστεγο στην Ολλανδία

Μια διαδικτυακή εκστρατεία κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 34.000 ευρώ για έναν άστεγο άνδρα που παρέδωσε στην αστυνομία ένα ξεχασμένο πορτοφόλι με περίπου 2.000 ευρώ, το οποίο βρήκε σε τρένο στο Άμστερνταμ.

Ο Χατζέρ Αλ-Άλι, 33 ετών, δήλωσε ότι αυτή η πράξη καλοσύνης «αναστάτωσε εντελώς» τη ζωή του. Ο ίδιος αναφέρθηκε από τον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης που συγκέντρωσε το ποσό των 34.102 ευρώ μέσα σε μία ημέρα.

Η εκστρατεία με τίτλο «Υποστήριξη στον τίμιο Χατζέρ» προσδοκά να επιτρέψει στον άστεγο άνδρα, ο οποίος είναι χωρίς στέγη εδώ και 18 μήνες, να νοικιάσει επιτέλους ένα σπίτι. Ο Χατζέρ Αλ-Άλι, πατέρας δύο παιδιών, έλαβε επίσης πολλά μηνύματα από άτομα που του πρότειναν θέσεις εργασίας.

Ο άνδρας, που συχνάζει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ, βρήκε το πορτοφόλι ενώ συγκέντρωνε πλαστικά μπουκάλια για να τα ανταλλάξει με χρήματα. Το πορτοφόλι περιείχε περίπου 2.000 ευρώ, αλλά δεν υπήρχε ταυτότητα ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές δήλωσαν ότι, πιστεύοντας πως η τιμιότητα πρέπει να ανταμείβεται, του δόθηκε ένα βραβείο που απονέμεται περιστασιακά σε πολίτες, καθώς και ένα δώρο αξίας 50 ευρώ. Αν δεν εμφανιστεί κάποιος να διεκδικήσει τα χρήματα μέσα σε ένα χρόνο, το ποσό θα του ανήκει. Ο Χατζέρ Αλ-Άλι, σε βίντεο στο Instagram, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του, δηλώνοντας ότι έχει συγκινηθεί από τα ευγενικά μηνύματα που έλαβε.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά του, καθώς είναι γεμάτος αδρεναλίνη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα τον βοηθήσουν να ξαναχτίσει τη ζωή του.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Με ένα SMS έκλεψε αυτοκίνητο αξίας 400.000 ευρώ

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έκλεψε ένα...

Χρ. Δήμας: Επιπλέον οικονομικά κίνητρα για όσους καταβάλουν τον φόρο νωρίς

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να παρέχει επιπλέον οικονομικά...

Καζάνι που βράζει η Θάσος: Σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας στο νησί

Η περιοχή της Θάσου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας τις...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον

Το τρίτο Grand Slam της χρονιάς, ξεκινάει στις 1...

Ενημερωτικό Δελτίο

Με ένα SMS έκλεψε αυτοκίνητο αξίας 400.000 ευρώ

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έκλεψε ένα ακριβό SUV αξίας κοντά στα 400.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας μια έξυπνη και απρόσμενη μέθοδο. Αντί να...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον

Το τρίτο Grand Slam της χρονιάς, ξεκινάει στις 1 Ιουλίου και ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.11) έχει μάθει τους αντιπάλους του. Αρχικά, θα αντιμετωπίσει τον...

Αυστραλία: Άνδρας δημιουργούσε ψεύτικα WiFi σε αεροδρόμια για παραβίαση δεδομένων

Στη Δυτική Αυστραλία, ένας 42χρονος άνδρας κατηγορείται για σοβαρά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με αναφορές της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, ο άνδρας φέρεται να...

Ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί από υποψήφιος πρόεδρος λένε οι New York Times

Tην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο ζητούν οι New York Times, με εκείνον να επιμένει ότι θα μπορούσε ακόμη να...