Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Μητσοτάκης “ανοίγει” τα χαρτιά του στην Κ.Ο της Ν.Δ

Σήμερα αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εμφανιστεί για μια ανοιχτή συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου μετά τις ευρωεκλογές, όπου το αποτέλεσμα προκάλεσε ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και οδήγησε σε πρόσφατο ανασχηματισμό.

Πολλοί βουλευτές και στελέχη καταγράφουν την αποστασιοποίηση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνήθως επέλεγαν την αποχή στις πρόσφατες εκλογές. Από το Μέγαρο Μαξίμου αντιτίθενται στην άποψη ότι αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε “δεξιά στροφή”, καθώς οι λόγοι της αποστασιοποίησης είναι πολυποίκιλοι και δεν περιορίζονται μόνο στην κεντρώα πολιτική της περασμένης τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις κύριες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, ενώ πρόσφατα υπέγραψε τη συμφωνία για τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα ως διαπραγματευτής του ΕΛΚ. Αναφέρθηκε σε εθνικό επίπεδο, με έμφαση στην ανάσχεση της ανεργίας, την ασφάλεια, τα μέσα μεταφοράς, και άλλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Ωστόσο, αντιμετωπίζει και ευρωπαϊκά θέματα, όπως την κοινή άμυνα και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Αναμένεται να λάβουν τον λόγο πάνω από 20 βουλευτές, οι οποίοι έχουν ποικίλους προβληματισμούς και προσδοκίες. Μερικοί από αυτούς εκφράζουν πολιτικούς προβληματισμούς, ενώ άλλοι έχουν προσωπικές ανησυχίες για τη μη αξιοποίηση τους. Παράλληλα, υπάρχουν βουλευτές που εστιάζουν στη στρατηγική του κόμματος μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει την πρόθεση να ακούσει και να κατανοήσει τις απόψεις των βουλευτών, με στόχο την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας μετά από αυτή τη διαδικασία συζήτησης. Αναμένεται να απαντήσει στις ανησυχίες και τις προτάσεις τους.

Η αναμενόμενη συζήτηση αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές απόψεις και τις εσωτερικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος να καταστήσει το κόμμα ακόμα πιο αποτελεσματικό και ενωμένο εν όψει των προκλήσεων που έρχονται.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν,...

Ανατροπή στα πλασματικά έτη και συντάξεις – Τι αλλάζει για ποιους και πότε

Χιλιάδες εργαζόμενοι που πλησιάζουν τη σύνταξη αντιμετωπίζουν δυσάρεστα νέα...

Προσλήψεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων

Ανακοινώνεται η πλήρωση συνολικά τριάντα τεσσάρων (34) θέσεων Ειδικού...

Διεύθυνση επίλυσης φορολογικών διαφορών: 7 στις 10 προσφυγές φορολογουμένων απορρίπτονται

Ένα σημαντικό ποσοστό φορολογουμένων που απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...