Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Αυξημένη επιδότηση 60% στο πρόγραμμα

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε σε σημαντικές αλλαγές και επεκτάσεις στα κοινωνικά προγράμματα της χώρας:

  • Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Η επιδότηση αυξήθηκε από 40% σε 60% και ισχύει αναδρομικά για όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση. Αυτό επιδιώκει να ενθαρρύνει την ανακαίνιση και την ενοικίαση ακινήτων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αγοραστικού ενδιαφέροντος και την ανακούφιση των οικονομικών επιβαρύνσεων για τους πολίτες.
  • Πρόγραμμα «Κοινωνικής Αντιπαροχής»: Προγραμματίζεται διαγωνισμός για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου, προκειμένου να κατασκευαστεί πολυκατοικία που θα προσφέρει διαμερίσματα για κανονική μίσθωση και για κοινωνική κατοικία, προσφέροντας λύσεις σε οικονομικά αδύναμες ομάδες.
  • Πρόγραμμα «Σπίτι μου» και «Σπίτι μου 2»: Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εξελίσσεται στο «Σπίτι μου 2», με δυνατότητες υποστήριξης έως την ηλικία των 50 ετών για την αποπληρωμή δανείων, ενθαρρύνοντας έτσι την αγορά κατοικίας και την ενσωμάτωση νέων οικογενειών στην ιδιοκτησία.
  • Υποστήριξη Βρεφονηπιακών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης: Θα διατεθούν vouchers για όλες τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα διατηρηθούν οι ενισχύσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, προωθώντας την παιδική φροντίδα και την επαγγελματική ενσωμάτωση των γονέων.
  • Υποστήριξη Οικογενειών με Παιδιά με Αναπηρία: Η υπουργός επισήμανε τη συνεχή υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά με αναπηρία μέσω κοινωνικών προγραμμάτων, με χρηματοδότηση από τον Εθνικό Προϋπολογισμό και συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίζεται η δίκαιη πρόσβαση σε υπηρεσίες και υποδομές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία: Καταιγίδα με κεραυνούς και χαλάζι στην Αττική, βροχές και άνεμοι στη δυτική Ελλάδα

Πολιτική Προστασία συστήνει προσοχή και μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη εξέλιξη η σύγχρονη «πράσινη» πλατεία Αγίων Αναργύρων, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Η νέα πλατεία στους Αγίους Αναργύρους, χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο, αναδεικνύει έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο

Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.

Ο Γιώργος Τσούνης αποχωρεί από τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ – «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή»

Μια περίοδος εξαιρετικής τιμής και αφοσίωσης στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας.

Ενημερωτικό Δελτίο

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΕΦΚΑ: Προθεσμία για ρύθμιση οφειλών έως τις 21 Ιουλίου

Ο ΕΦΚΑ έχει ορίσει προθεσμία μέχρι τις 21 Ιουλίου για τη ρύθμιση των οφειλών περίπου 40.000 οφειλετών, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Ενοίκια τριών ταχυτήτων στην Αθήνα – Που εκτοξεύονται οι τιμές

Οι διαφορετικές κατηγορίες των τιμών ενοικίων στην Αττική, από τις υψηλές τιμές στις πολυτελείς γειτονιές όπως το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο, έως τις πιο προσιτές περιοχές όπως η Πλατεία Αμερικής και ο Κολωνός.

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...