Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία – Φόβοι για αναζωπυρώσεις μετά τις 12.00

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία, με διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος, με φόβους αναζωπυρώσεων καθώς μετά τις 12 το μεσημέρι υπάρχει πρόβλεψη για ανέμους πέντε μποφόρ.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από τη. Τοπική αυτοδιοίκηση Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στην Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κορυφή

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι
Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Απειλήθηκαν οικισμοί κοντά στο Κρανίδι
Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Κρανίδι ήταν χθες πολύ δύσκολη, όπως μετέφερε η ΕΡΤ, καθώς έκαιγε δίπλα σε σπίτια προκαλώντας ζημιές σε κάποια. Πλέον βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός για την περιοχή και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Κορωπί, μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο  και Σχιστό | ΕΦΣΥΝ

Στο μεταξύ, Φωτιά προκάλεσαν, γύρω στις 22:45 τη νύχτα της Παρασκευής (21/6) στην Ύδρα, στην παραλία Άγιος Νικόλαος, ασυνείδητοι επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που έπλεε στην περιοχή, πετώντας πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η πυρκαγιά καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο, ενώ δεν υπάρχει κοντά και κάποιος οικισμός.

fotia-idra__2_

🔥 Πυρκαγιά στην Ύδρα.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε απο σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα, καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο.

Οι δυνάμεις της προσεγγίζουν το σημείο της φωτιάς με πλοιάριο του Λιμενικού, προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της.

Πηγή: Εποχικοί πυροσβέστες

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου η φωτιά στην περιοχή Μπίστι που εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο έχει καλύτερη εικόνα παρά τις διάσπαρτες εστίες και στο σημείο επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές ενώ ρίψεις νερού έκανε ένα ελικόπτερο

arthrou-fotia-idra


Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...

Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας σε νεκροταφείο

Τυμβωρύχοι στην Καλαμάτα έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία με την κλοπή χρυσών δοντιών και μιας καρδιακής βαλβίδας από μια σορό. Η μακάβρια αυτή αποκάλυψη...

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Κεραυνός σκοτώνει 13χρονη μπροστά στην οικογένειά της

Σήμερα συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την 13χρονη που έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική μετά από κεραυνό. Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή,...

Ψυχικό: Τραγικό τέλος για τον τοπογράφο που εργαζόταν σε μεγάλα έργα στη Μύκονο

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό προκαλεί σοκ και αναστάτωση, καθώς ο ίδιος φαίνεται να μην είχε...