Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Απεργία την Πέμπτη 20 Ιουνίου – Ποιοι συμμετέχουν

Απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  για την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ  «απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ».

Όπως αναφέρει στην συνέχεια της ανακοίνωσης της η ΑΔΕΔΥ «ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

Απεργία στις 20 Ιουνίου και οι λογιστές, 4ωρης Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Αντίδραση από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τροπολογία, χαρακτηρίζοντάς την ως «κατάπτυστη» και κατηγορώντας την κυβέρνηση για την προσπάθειά της να ολοκληρώσει το «έγκλημα» κατά της ΛΑΡΚΟ. Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό».

Το ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό σε όλη την Ελλάδα για να αποτραπεί η εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ και η απώλεια θέσεων εργασίας.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 12:00 στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και να υποστηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών των σωματείων να διασφαλίσουν τη συνέχιση των εργασιών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που η ανεργία και η οικονομική ανασφάλεια είναι ήδη αυξημένες.

Με την προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων, η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία συνεχίζουν τον αγώνα για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Κωστής Χατζηδάκης: Οι επιδόσεις μας στην οικονομία επιτρέπουν να μειώσουμε ταχύτερα το δημόσιο χρέος

Οι επιδόσεις στην οικονομία «μάς επιτρέπουν την ταχύτερη σύγκλισή μας...

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 1 έως 5 Ιουλίου

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 1 έως 5...

Ψηφιακή Κάρτα Εργασία: Αύριο 1 Ιουλίου ξεκινά η εφαρμογής της σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και...

«Ακόμα δεν είδες τίποτα»: Οι μπηχτές του Λιανού στον Γιώργο Λιάγκα (βίντεο)

Ο Γιώργος Λιανός χαλαρότατος μπροστά στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ψηφιακή Κάρτα Εργασία: Αύριο 1 Ιουλίου ξεκινά η εφαρμογής της σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη σταδιακή επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει γραπτή ηλεκτρονική εξέταση 10 προκηρύξεων

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση που προβλέπεται στο άρθρο 6 του...

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

Σήμερα  Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Ιούνιο, του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) συνολικού ύψους 187.200.398 Συγκεκριμένα: Επίδομα Στέγασης:...

Eπίδομα έως 2.100 ευρώ σε διακόσιους σαράντα 240 Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Eπίδομα έως 2.100 ευρώ σε διακόσιους σαράντα 240 Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης  για δημότες του Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου Το έργο «Δράσεις για...