Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα Τετάρτη (19.6.2024), ο Γιώργος Τσίπρας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του συνεργάτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα μόλις 24 ώρες μετά την ίδια κίνηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε μια συνέντευξη στην ΕΡΑ, όπου ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και της δημοκρατικής λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων.

Τονίζοντας τη σύμπτωση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: “Πρόκειται για σύμπτωση, μετά από άλλες συμπτώσεις, καθώς ενημερώθηκα για τη λύση της σύμβασης εργασίας από το ΣΥΡΙΖΑ.” Πρόσθεσε επίσης ότι “η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα συνεχιστεί παρά τα εμπόδια, διότι αποτελεί απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας.”

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης τη διαφορά της πολιτικής του δραστηριότητας από την επαγγελματική κομματική σχέση, καταλήγοντας: “Δεν ανήκω στο κλαμπ των ανθρώπων που δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους.”

 Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πρώην συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και υποστήριξε την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Θ.Καρτερός κατά Σ.Κασσελάκη: «Tο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, εσείς είστε το πρόβλημα»

«Βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέταξε ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

ΕΦΚΑ: Προθεσμία για ρύθμιση οφειλών έως τις 21 Ιουλίου

Ο ΕΦΚΑ έχει ορίσει προθεσμία μέχρι τις 21 Ιουλίου για τη ρύθμιση των οφειλών περίπου 40.000 οφειλετών, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Ενοίκια τριών ταχυτήτων στην Αθήνα – Που εκτοξεύονται οι τιμές

Οι διαφορετικές κατηγορίες των τιμών ενοικίων στην Αττική, από τις υψηλές τιμές στις πολυτελείς γειτονιές όπως το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο, έως τις πιο προσιτές περιοχές όπως η Πλατεία Αμερικής και ο Κολωνός.

Ίλιον: Απολύθηκαν 14 γιατροί από τα δυο Κέντρα Υγείας 

Η υγειονομική κρίση στον Δήμο Ιλίου εντείνεται, καθώς 14 γιατροί απολύθηκαν πρόσφατα από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Ο Δήμος αντιδρά επειγόντως, ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις

Ενημερωτικό Δελτίο

Θ.Καρτερός κατά Σ.Κασσελάκη: «Tο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, εσείς είστε το πρόβλημα»

«Βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέταξε ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.