Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Κικίλιας: Νέα τεχνολογία drones για ανίχνευση πυρκαγιών και εμπρηστών

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε σε συνέντευξη προς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στην επιτήρηση των ορεινών όγκων της Αττικής από 25 υπερσύγχρονα drones για τον εντοπισμό πυρκαγιών και εμπρηστών.

«Με τα νέα drones χρησιμοποιούμε ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, λέιζερ, τεχνητή νοημοσύνη και pin point της περιοχής, με στόχο την πρόληψη αλλά και τον εντοπισμό εμπρηστών. Πετούν μέρα και νύχτα, ασταμάτητα σε όλους τους ορεινούς όγκους και τις ημιαστικές- ημιδασικές περιοχές της Αττικής. Ευχαριστώ τους επτά δωρητές και τους επτά δημάρχους, που από κοινού κάνουμε αυτή την προσπάθεια και ανακοινώνω ότι σύντομα θα επεκταθεί, έτσι όπως το βλέπω, και στην υπόλοιπη Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι το σύστημα drones δεν θα λύσει τα πάντα.

Μίλησε επίσης για την κρίσιμη φάση προστασίας από τις πυρκαγιές και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμπαράστασης προς τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας:

«Είμαστε λίγο πριν τον ”κόκκινο συναγερμό”, είμαστε στο πορτοκαλί. Οπότε έχουν διασπαρεί παντού όλοι: οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές, η Ελληνική Αστυνομία, και τα περίπολα του Στρατού. Προηγουμένως, ο κύριος Αρνιακός το περιέγραψε σαφώς, είναι ανυπέρβλητα δύσκολες οι συνθήκες. Το έχω εξηγήσει από την πρώτη στιγμή. Και τι υπόσχομαι; Μάχη, μάχη και μάχη. Όλοι θα πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή».

Αναφέρθηκε επίσης στις 147.000 δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων που υποβλήθηκαν, επαινώντας τη συμμετοχή των πολιτών και καλώντας όλους να τηρήσουν τις νομικές διατάξεις.

Τέλος, επεσήμανε την αυξημένη χρήση εναέριων μέσων από τον κρατικό μηχανισμό και τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

«Θέλω να επισημάνω για μία ακόμη φορά ότι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν μια τεράστια μάχη και να ζητήσω από εθελοντές ,πολίτες και την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους. Αυτοί δεν έχουν κομματικό πρόσημο. Δεν σβήνει ο Κικίλιας τις πυρκαγιές. Τις σβήνει ή δεν τις σβήνει, το Πυροσβεστικό Σώμα. Η ηγεσία, οι εθελοντές, οι δασοκομάντος και οι πυροσβέστες. Σας παρακαλώ θερμά ελάτε να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Με ένα SMS έκλεψε αυτοκίνητο αξίας 400.000 ευρώ

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έκλεψε ένα...

Χρ. Δήμας: Επιπλέον οικονομικά κίνητρα για όσους καταβάλουν τον φόρο νωρίς

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να παρέχει επιπλέον οικονομικά...

Καζάνι που βράζει η Θάσος: Σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας στο νησί

Η περιοχή της Θάσου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας τις...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον

Το τρίτο Grand Slam της χρονιάς, ξεκινάει στις 1...

Ενημερωτικό Δελτίο

Μήνυση Γεωργιάδη σε Πολάκη: “Θα με πληρώνει κάθε φορά που με λέει λαδέμπορα “

Προσφυγή στη δικαιοσύνη με αγωγή εναντίον του Παύλου Πολάκη προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συνέντευξής του στο Action 24 ,λέγοντας πως τη Δευτέρα θα καταθέσει αγωγή για την ανάρτησή του...

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξε με χωρίς παιχνίδια ή αλλιώς έλα να αναλάβεις

Η απόλυτη ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Έλα και ανάλαβε και...

Κ. Μητσοτάκη: Νέα προειδοποίηση  στη Βόρεια Μακεδονία

"Συνεχίζει τις προκλήσεις η Βόρεια Μακεδονία, με την πρόεδρο της χώρας, να κάνει λόγο αυτή τη φορά, για Μακεδονία του Αιγαίου. Νέο αυστηρό μήνυμα...

Ξεκινάει η μετακόμιση του Μαξίμου στο Μέγαρο Μποδοσάκη

Ξεκινάει η διαδικασία της μετακόμισης του Μέγαρου Μαξίμου στο Μέγαρο Μποδοσάκη θα μετακομίσουν, καθώς πρόκειται ως γνωστόν, να γίνει η απαραίτητη συντήρηση...