Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωση στάσης εργασίας για τους Δημόσιους υπαλλήλους

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, από τις 11:00 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας τους. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να πιέσει την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την τροπολογία που επιδιώκει την απομάκρυνση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει την ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία και να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Ειδικότερα, αναφέρει:

«Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των Σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 12:00, στο Σύνταγμα».

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στην απομάκρυνση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στην πώληση των περιουσιακών της στοιχείων. Ο ειδικός διαχειριστής αποκτά την εξουσία να μειώσει ή να σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, καθώς και να αναθέσει τη φύλαξη και τη συντήρηση της επιχείρησης σε ιδιώτες.

Μέχρι τώρα, ο ειδικός διαχειριστής είχε την ευθύνη της διοίκησης και της εκπροσώπησης της εταιρείας έναντι τρίτων, καθώς και της διαχείρισης των καθημερινών συναλλαγών και των συμβάσεων με παρόχους, προμηθευτές και εργολάβους της ΛΑΡΚΟ. Είχε τη δυνατότητα να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από πωλήσεις για την εξόφληση της ΔΕΗ.

Με την καινούρια τροπολογία, ο ειδικός διαχειριστής έχει την εξουσία να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ αν χρειαστεί, αναθέτοντας τη φύλαξη και τη συντήρηση του ενεργητικού της επιχείρησης και οργανώνοντας δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την πώληση ολόκληρης της επιχείρησης ή τμημάτων της.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για εξηγήσεις ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να παραστεί ενώπιον του Σταύρου...

Τι αλλάζει στο τέλος χαρτοσήμου  – Καταργείται σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις

Του Θεόδωρου Βγενή  Την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου σε περισσότερες...

Εξαήμερη απασχόληση – Οι τρεις δικλείδες ασφαλείας και το «αγκάθι» για τους εργαζόμενους

Του Θεόδωρου Βγενή Με τρεις σημαντικές δικλείδες ασφαλείας μπήκε σε…ράγες...

Σταϊκούρας για Αυγενάκη:«Καταδικάζω οποιαδήποτε εκδήλωση βίας»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας , εξέφρασε...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα καταγγελία σε βάρος του Μπέου – -Μετά τις απειλές τον σέρνει και στα δικαστήρια

Μετά τις απειλές του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πολιτικής ομάδας "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστα Γαργάλα, χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις όπως "θα φας χαστούκια"...

«Καρφί» Κ.Μπακογιάννη κατά Χάρη Δούκα – Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης

Ο Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε ένα αιχμηρό μήνυμα στα social media, αναφορικά με τον τρέχοντα δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Στην ανάρτησή του, εξέφρασε τη...

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρύσιο Ταγαράδες- Αγία Παρασκευή – Σουρωτή- Βασιλικά) θα πραγματοποιηθούν από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας...

Μοναδικό θέαμα με συναρπαστικούς αγώνες στο PIRAEUS MASTERS 2024 στην πλατεία Κοραή

Επί 4 ημέρες η «καρδιά» του beach volley «χτυπούσε» στο κέντρο του Πειραιά Σε ένα μοναδικό σκηνικό με  τους τελικούς αγώνες να συναρπάζουν ολοκληρώθηκε χθες...