Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η σχέση Τσίπρα – Κασσελάκη και η σιωπή του πρώην προέδρου

Η φράση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας που μεταφέρθηκε στο CNN Greece, ότι “Ο Στέφανος Κασσελάκης κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε φίλοι ούτε εχθροί”, συνοψίζει τη σχέση του πρώην και νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας κατά γενική ομολογία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, “Ο Στέφανος κι ο Αλέξης είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν θα διασκέδαζαν μαζί, αλλά μιλάνε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο κι έχουν πλήρη αντίληψη ο ένας του ρόλου του άλλου, ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι ανταγωνιστικός, όπως σε κάθε σχέση νυν και πρώην.”

Το γεγονός ότι η πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας καθυστέρησε να φτάσει από το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού για το συνέδριο στο Ωδείο Αθηνών, αποτελεί ένα από τα γεγονότα που δε βοηθούν στη συνύπαρξη των δύο στέλεχων κάτω από την ίδια στέγη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναφερθεί στη διάθεσή του να υποψηφιοποιηθεί για ηγετικό ρόλο στην κεντροαριστερά, ακόμα και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Από την άλλη, ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να συγκροτήσει μια “σκιώδη κυβέρνηση” για να ενισχύσει την πολιτική του προσφορά ενόψει μελλοντικών εκλογών.

Η σιωπή του Τσίπρα σχετικά με το μέλλον της Κεντροαριστεράς έχει ερμηνευθεί από πολλούς ως ένδειξη έλλειψης στήριξης προς τον Κασσελάκη, ενώ ο ίδιος ο Κασσελάκης αντιμετωπίζει πίεση να ανακοινώσει άμεσα τις πρωτοβουλίες του για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Αναφορικά με την επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Κασσελάκης φέρεται να προειδοποιεί τους βουλευτές για την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής τους δράσης, κριτικάροντας κάποιους για την ανεπαρκή προσπάθεια κατά την προεκλογική περίοδο.

Τέλος, η πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και η επικείμενη επιλογή υποψηφίου πρωθυπουργού από τη βάση δεν έχουν δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Ενοίκια τριών ταχυτήτων στην Αθήνα – Που εκτοξεύονται οι τιμές

Οι διαφορετικές κατηγορίες των τιμών ενοικίων στην Αττική, από τις υψηλές τιμές στις πολυτελείς γειτονιές όπως το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο, έως τις πιο προσιτές περιοχές όπως η Πλατεία Αμερικής και ο Κολωνός.

Ίλιον: Απολύθηκαν 14 γιατροί από τα δυο Κέντρα Υγείας 

Η υγειονομική κρίση στον Δήμο Ιλίου εντείνεται, καθώς 14 γιατροί απολύθηκαν πρόσφατα από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Ο Δήμος αντιδρά επειγόντως, ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις

Ο σκοτεινός “γρίφος” πίσω από την μαφίοζικη εκτέλεση στο Ψυχικό

Η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει παλαιότερες υποθέσεις της επονομαζόμενης "μαφίας της Μυκόνου", προκειμένου να βρει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του 54χρονου στο Ψυχικό

ΑΣΕΠ 3Κ2023: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τις μόνιμες προσλήψεις

Ο ΑΣΕΠ ανακοίνωσε την οριστική δημοσίευση των αποτελεσμάτων για την Προκήρυξη 3Κ/2023, που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού σε οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.

Ενημερωτικό Δελτίο

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.

Το παρασκήνιο της διαγραφής Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για την αλαζονεία

Μονόδρομος ήταν η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και μια ευκαιρία να στείλει μήνυμα προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, πως δε θα γίνουν αποδεκτές ακραίες συμπεριφορές, όπως κατάχρηση εξουσίας και αλαζονεία.