Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΕΣΠΑ: 65 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στο Επιμελητήριο Ημαθίας την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2021-2027. Η δράση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 65 εκατομμυρίων ευρώ και καλύπτει επτά Περιφερειακές Ενότητες. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε τη σημασία της δράσης για τις επιχειρήσεις της περιοχής, προσκαλώντας τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες. Οι τομείς παρέμβασης περιλαμβάνουν την καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον και την αειφόρο ενέργεια, τον τουρισμό, τις οπτικοακουστικές παραγωγές και τις μεταφορές, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές δράσεις που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικούς πόρους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, μεταξύ των οποίων:
-Πρώτοι σε όλη τη χώρα και από τους πρώτους σε όλη την Ευρώπη, υλοποιήσαμε τη δράση “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήσαμε 7.000 επιχειρήσεις και διασφαλίσαμε 25.000 θέσεις εργασίας μέσα στην πανδημία.
-Χρηματοδοτήσαμε τα επενδυτικά σχέδια περισσότερων από 320 τουριστικών επιχειρήσεων, με πόρους ύψους 100 εκ. ευρώ.
-Χρηματοδοτήσαμε τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού 120 τοπικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών.
-Με τα “Κουπόνια Τεχνολογίας” και τα “Κουπόνια Καινοτομίας” χρηματοδοτήσαμε περισσότερες από 450 επιχειρήσεις και clusters.
-Στον Αναπτυξιακό Νόμο εγκρίναμε περισσότερες από 110 νέες επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ.
-Επιδοτούμε 480 άνεργους συμπολίτες μας για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
-Υλοποιήσαμε περίπου 3.000 έργα για δράσεις και επενδύσεις καινοτομίας, σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με χρηματοδότηση 700 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιωτική συμμετοχή που άγγιξε τα 300 εκ. ευρώ.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε επίσης τη συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια, τα οποία αποτελούν σημαντικούς συνεργάτες στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και διασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις...

Τραγωδία στην Ινδία: 121 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε...

Τι κινδύνους κρύβει η κολύμβηση σε θάλασσα με κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας

Οι επόμενες μέρες απαιτούν εξαιρετική προσοχή λόγω της μεταβολής...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα καταγγελία σε βάρος του Μπέου – -Μετά τις απειλές τον σέρνει και στα δικαστήρια

Μετά τις απειλές του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πολιτικής ομάδας "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστα Γαργάλα, χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις όπως "θα φας χαστούκια"...

«Καρφί» Κ.Μπακογιάννη κατά Χάρη Δούκα – Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης

Ο Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε ένα αιχμηρό μήνυμα στα social media, αναφορικά με τον τρέχοντα δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Στην ανάρτησή του, εξέφρασε τη...

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρύσιο Ταγαράδες- Αγία Παρασκευή – Σουρωτή- Βασιλικά) θα πραγματοποιηθούν από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας...

Μοναδικό θέαμα με συναρπαστικούς αγώνες στο PIRAEUS MASTERS 2024 στην πλατεία Κοραή

Επί 4 ημέρες η «καρδιά» του beach volley «χτυπούσε» στο κέντρο του Πειραιά Σε ένα μοναδικό σκηνικό με  τους τελικούς αγώνες να συναρπάζουν ολοκληρώθηκε χθες...