Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Euro 2024: Πρεμιέρα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Το Euro 2024 επιστρέφει στην κανονικότητα μετά το Euro 2020, το οποίο διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021 σε 11 πόλεις και ισάριθμες χώρες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Euro 2024 θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, με τη Γερμανία να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση και τους αγώνες να φιλοξενούνται σε 10 διαφορετικές πόλεις. Η οργανωτική επιτυχία είναι σχεδόν δεδομένη, αλλά τα αγωνιστικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Καθώς η σεζόν φτάνει στο τέλος της και οι ποδοσφαιριστές είναι καταπονημένοι, οι προβλέψεις για φαβορί και αουτσάιντερ παραμένουν ρευστές, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το τουρνουά μπορεί να επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Φέτος, η Γαλλία φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κατάκτηση του μοναδικού της τίτλου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1984, 2-0 την Ισπανία στο Παρίσι). Παρά το γεγονός ότι οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ως πρώτο φαβορί την Αγγλία, η ομάδα του Εμπαπέ δείχνει στα χαρτιά πιο ισχυρή. Η Γαλλία έχει αποδείξει τη σταθερότητά της την τελευταία 8ετία (φιναλίστ στο Euro 2016, νικήτρια στο Μουντιάλ 2018 και φιναλίστ στο Μουντιάλ 2022) και η ομάδα του Ντεσάμπ είναι γεμάτη ταλέντο και εμπειρία.

Η οικοδέσποινα Γερμανία δεν μπορεί να μην συμπεριληφθεί στα φαβορί, παρά τις συνεχόμενες αποτυχίες μετά το 2016. Οι Άγγλοι, που ταξίδεψαν στη Γερμανία με το σύνθημα “It’s coming home”, δεν πείθουν παρά την εμπιστοσύνη των στοιχηματικών εταιριών και τους εξαιρετικούς παίκτες όπως οι Μπέλιγχαμ, Σάκα, και Κέιν. Στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται και η Ισπανία, η οποία, αν και έχει τις περισσότερες κατακτήσεις μαζί με την Ιταλία, δεν έχει σημειώσει επιτυχία από το 2012.

Η Πορτογαλία συμμετέχει επίσης με φιλοδοξίες, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ετοιμάζεται για το πιθανό τελευταίο τουρνουά του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να κυνηγά νέα ρεκόρ. Η ομάδα έχει στη διάθεσή της μια εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών. Η κάτοχος του τίτλου Ιταλία, παρά τον αποκλεισμό της από το Μουντιάλ του Κατάρ και την ξαφνική αποχώρηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, παραμένει μια ομάδα με ιστορική τάση για θρίαμβο όταν υποτιμάται.

Αναφορικά με τα αουτσάιντερ, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζει. Οι Βέλγοι, παρά την πίστη ορισμένων, έχουν απογοητεύσει στο παρελθόν, ενώ η Ολλανδία αντιμετωπίζει τις απώλειες των Ντε Γιονγκ και Κουπμάινερς. Η Κροατία, παρά την ηλικία της, έχει ελάχιστες πιθανότητες, όπως και ομάδες όπως η Σερβία ή η Ελβετία.

Οι Όμιλοι του Euro 2024:

  • Α’ Όμιλος: Γερμανία, Ουγγαρία, Σκωτία, Ελβετία
  • Β’ Όμιλος: Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Ιταλία
  • Γ’ Όμιλος: Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία
  • Δ’ Όμιλος: Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία
  • Ε’ Όμιλος: Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία
  • ΣΤ’ Όμιλος: Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία

Κριτήρια Ισοβαθμίας:

  1. Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων
  2. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ στο ενεργητικό
  3. Μεγαλύτερος αριθμός νικών
  4. Χαμηλότεροι πειθαρχικοί πόντοι (κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, κόκκινη κάρτα = 3 πόντοι, δύο κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα = 3 πόντοι)
  5. Θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών προκριματικών (ή, αν συμμετέχει η Γερμανία, κλήρωση)

Χρηματικά Έπαθλα:

Κάθε ομάδα θα λάβει 9,25 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή, με 1 εκατ. ευρώ για κάθε νίκη και 500 χιλιάδες ευρώ για ισοπαλία. Η πρόκριση στους «8» προσθέτει 1,5 εκατ. ευρώ, στους «4» 2,5 εκατ. ευρώ, και για τους τελικούς 4 εκατ. ευρώ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα λάβει επιπλέον 8 εκατ. ευρώ, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη θα λάβει 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια Παιδεία

Οι διορισμοί καλύπτουν όλες τις ειδικότητες και αναμένεται να γίνουν πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

ΒΙΝΤΕΟ: Viral ο απελπιστμένος νέος που έστειλε μήνυμα στον Μητσοτάκη

Η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε σημαντική άνοδο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Στα…χέρια αδίστακτων Ταλιμπάν στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας δισεκατομμυρών ευρώ

Η εισβολή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν το 2021, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, οδήγησε στην άμεση κατάρρευση της τότε κυβέρνησης και στην απόκτησή του μεγάλου στρατιωτικού εξοπλισμού, ενισχύοντάς τους ως στρατιωτικής δύναμη.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...