Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Χρονόμετρο στις τουαλέτες δημοφιλούς προορισμού έβαλαν οι Κινέζοι!

Τα βουδιστικά σπήλαια Γιουνγκάνγκ, που χαρακτηρίστηκαν από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 2001, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα στην επαρχία Σανξί της βόρειας Κίνας, με 51.000 αγάλματα σκαλισμένα σε 252 σπήλαια και κόγχες πριν από περίπου 1.500 χρόνια και με την νέα πρωτοτυπία των Κινέζων, να βάλουν χρονόμετρο στις τουαλέτες του, είναι αδιαμφισβήτητα κάτι που θα αφήσει σίγουρα ιστορία..!

Τις τελευταίες ημέρες, οι τουαλέτες σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν κερδίσει περισσότερη προσοχή από τη θέα.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα σε διάφορες κινεζικές ειδήσεις και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μια σειρά από χρονόμετρα εγκατεστημένα πάνω από μια σειρά από καμπίνες τουαλέτας σε μια γυναικεία τουαλέτα, με κάθε καμπίνα να αποκτά το δικό της ψηφιακό μετρητή.

Πόση ώρα βρίσκεστε μέσα; Χρονόμετρα στις τουαλέτες δημοφιλούς τουριστικού  προορισμού στην Κίνα

Όταν ένας θάλαμος είναι άδειος, η pixelated οθόνη LED εμφανίζει τη λέξη “άδειο” με πράσινο χρώμα. Εάν χρησιμοποιείται, δείχνει τον αριθμό των λεπτών και των δευτερολέπτων που η πόρτα είναι κλειδωμένη.

Το βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε από έναν επισκέπτη, “Το βρήκα αρκετά προηγμένο τεχνολογικά, ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις ουρά έξω ή να χτυπάς την πόρτα της τουαλέτας, αλλά το βρήκα επίσης λίγο ενοχλητικό. Ένιωθα ότι με παρακολουθούσαν”.είπε ο επισκέπτης στην εφημερίδα που το παραχώρησε

Η τοποθέτηση χρονομέτρων δημιούργησε πολλές συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας. Στο Weibo, το νέο μέτρο υποστηρίχθηκε από πολλούς χρήστες, λέγοντας ότι θα αποθαρρύνουν τους επισκέπτες από το να χαζεύουν στα κινητά τους τηλέφωνα ενώ κάθονται στην τουαλέτα.

Άλλοι υποστήριξαν ότι το μέτρο μπορεί να βοηθήσεις όλους όσους αντιμετωπίζουν πραγματικά επείγοντα ιατρικά περιστατικά και μπορεί να μην είναι σε θέση να καλέσουν για βοήθεια.

Ένα μέλος του προσωπικού των Σπηλαίων Γιουνγκάνγκ φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Xioxiang Morning Herald ότι τα χρονόμετρα εγκαταστάθηκαν για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των επισκεπτών του αξιοθέατου και γενικότερα των εγκαταστάσεων μέσα στον τουριστικό χώρο.

«Ένας τουριστικός χώρος δεν είναι γραφείο – ποιος θα περνούσε τον χρόνο του στις τουαλέτες; Είναι πραγματικά απαραίτητο;» σχολίασε ένας χρήστης. «Γιατί απλά δεν ξοδεύουν τα χρήματα για να φτιάξουν περισσότερες τουαλέτες;», ένας άλλος χρήστης έδωσε την απάντηση του στον ισχυρισμό του μέλους του προσωπικού του Σπηλαίου..

«Δεν είναι εκεί για να ελέγχουν τη διάρκεια που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες», ανέφερε το μέλος του προσωπικού σύμφωνα με την εφημερίδα. «Είναι αδύνατον να βγάλουμε κάποιον από την τουαλέτα. Και δεν θέτουμε ένα χρονικό όριο, όπως πέντε ή 10 λεπτά για το πόσο θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις – Μπαράζ ειδοποιήσεων από την ΑΑΔΕ

Αντίστροφη μέτρηση για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει, με την ΑΑΔΕ να προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε ένα μπαράζ ειδοποιήσεων προς...

Προσοχή: Μην παίρνετε επιπόλαια το τσίμπημα από αχινό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα του καλοκαιριού εκτός από τις μωβ μέδουσες που έχουν γίνει αρκετά της «μόδας», τον τελευταίο καιρό, είναι...

Η Σοφία Παυλίδου “επιτίθενται” στη Ζήνα Κουτσελίνη -«Η εν λόγω κυρία έκανε αγιογραφία και του δικού μου θύτη»

Στην εκπομπή της «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Ζήνα Κουτσελίνη έκανε αναφορά την επαγγελματική πορεία του Απόστολου Λύτρα, εκφράζοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις...

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου, λόγω σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία...