Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Στ. Κασσελάκης : Θα είμαστε πλειοψηφία – Συνεχίζεται η κόντρα με τη Νέα Αριστερά

Παρότι απολαμβάνει λίγες μέρες ξεκούρασης στις Σπέτσες, ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει δριμύτερος στο πολιτικό προσκήνιο. Οι διακοπές του διακόπτονται απότομα την Πέμπτη, με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Αναμένεται να ξεκινήσει τη συνεδρίαση με μια ομιλία, αναδεικνύοντας τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του πρωθυπουργού, λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

Παρατηρώντας τις πρόσφατες αναρτήσεις του στα social media, φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει μια αμυντική στάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα των εκλογών και τις πιέσεις για σύγκλιση και διάλογο με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τις επικρίσεις εντός του ίδιου κόμματος ως επιθέσεις προς την προσωπική του κατεύθυνση και αντιδρά με αντίστοιχη αμυντική προσέγγιση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατανοεί πως η συμμετοχή του σε διαλόγους με την ευρύτερη Κεντροαριστερά δεν είναι πιθανή, καθώς έχει απορριφθεί ως πιθανός εταίρος από τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Αριστερά. Επομένως, αντιμετωπίζει τις δηλώσεις προσώπων εντός του ΣΥΡΙΖΑ ως επιθέσεις προς το πρόσωπό του, και είναι αποφασισμένος να αντιδράσει δημόσια ενώπιον των υποστηρικτών του, οι οποίοι φαίνεται να διατηρούν σταθερή στήριξη σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα social media.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Αριστεράς, αντιμετωπίζοντας τις προτάσεις συγκλίσεων με όλα τα προοδευτικά κόμματα. Ειδικά στη συνάντηση με την Κουμουνδούρου, αντέδρασε στην έμφασή της για εκλογική συμμαχία, θεωρώντας αυτήν την προσέγγιση αντίθετη προς τη δική του πολιτική θέση. Αυτό είναι ενδεικτικό των ενδεχόμενων αντιφάσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η επιμονή του Νίκου Παππά για επιστροφή εδρών της Νέας Αριστεράς προκαλεί αντιδράσεις, αποκαλύπτοντας έντονες εσωτερικές τάσεις για την εξουσία εντός του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε αυτές τις προτάσεις, κάνοντας λόγο για «μίσος» προς το πρόσωπό του «από τη στιγμή που τους πήρα το μαγαζί, όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ», καθώς για «Ιουλιανά» και «αποστασία». Ξεκαθάρισε, δε, πως «σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει».

Η Νέα Αριστερά του απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν έχει κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του», καθώς «είναι η άλλη όψη του κυρίου Μητσοτάκη». Παράλληλα, άφηνε αιχμές και προς τον Νίκο Παππά, χωρίς να τον κατονομάζει, σημειώνοντας ότι «αν θέλει ο κύριος Κασσελακης να βρει ποιοι αποκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ “μαγαζί”, ας τους αναζητήσει στο περιβάλλον του». Η εν λόγω «σπόντα», φαίνεται να παραπέμπει σε γνωστή ατάκα του κυρίου Παππά από τους επίμαχους διαλόγους του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, οι οποίοι είχαν αποκαλυφθεί το 2020.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του παραμένει στην κούρσα για την ανάληψη της εξουσίας. Ανέφερε, λοιπόν, στο facebook ότι θα κάνει την προοδευτική παράταξη «και πάλι πλειοψηφία στον τόπο», χτίζοντας «την προοδευτική αριστεία που έχει ανάγκη η Ελλάδα – αλλά πλέον και η Ευρώπη». Σημείωσε, δε, πως η διαφορά του κόμματος του με τη ΝΔ από «23% έγινε 13%», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη νέα γενιά στο πλευρό μας», «θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα».

Φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Αν και οι προσδοκίες τους δεν επιβεβαιώθηκαν, δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον στόχο της κατάκτησης της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, οι εσωκομματικές δυνάμεις θα αποκαλυφθούν στις επόμενες συνεδριάσεις, ξεκινώντας με την Κεντρική Επιτροπή της Πέμπτης. Πιθανώς να αποφεύγει τη διεξαγωγή Πολιτικής Γραμματείας, καθώς έχει δείξει ότι εκεί δέχεται σκληρή κριτική.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.

Το παρασκήνιο της διαγραφής Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για την αλαζονεία

Μονόδρομος ήταν η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και μια ευκαιρία να στείλει μήνυμα προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, πως δε θα γίνουν αποδεκτές ακραίες συμπεριφορές, όπως κατάχρηση εξουσίας και αλαζονεία.