Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Τζο Μπάιντεν προς Ζελένσκι : «Ζητώ συγγνώμη για τις εβδομάδες που δεν γνωρίζαμε τι θα περάσει»

Στην συνάντησή τους στο Παρίσι, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε συγγνώμη από τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την καθυστέρηση που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος στην έγκριση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας. Αυτή η καθυστέρηση οφειλόταν στην αντίθεση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

«Ξέρετε, δεν έχετε υποκύψει, δεν έχετε υποχωρήσει καθόλου, συνεχίζετε να αγωνίζεστε με έναν τρόπο που είναι απλά αξιοσημείωτος, είναι απλά αξιοσημείωτος – και δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε», είπε ο Μπάιντεν στον Ουκρανό πρόεδρο.

«Ζητώ συγγνώμη για τις εβδομάδες που δεν γνωρίζαμε τι θα περάσει, όσον αφορά τη χρηματοδότηση, επειδή είχαμε πρόβλημα να περάσουμε το νομοσχέδιο που έπρεπε να περάσουμε και το οποίο είχε τα χρήματα από κάποια πολύ συντηρητικά μέλη μας που το εμπόδιζαν, αλλά το πετύχαμε», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν επέστησε την προσοχή στην ανακοίνωση της χρηματοδότησης της Παρασκευής και στην επιπλέον χρηματοδότηση που δόθηκε στην Ουκρανία μετά την υπογραφή του συμπληρωματικού προγράμματος τον Απρίλιο.

«Από τότε, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής ημέρας, έχω ανακοινώσει έξι πακέτα σημαντικής χρηματοδότησης – σήμερα υπογράφω επίσης ένα πρόσθετο πακέτο 225 εκατομμυρίων δολαρίων για να σας βοηθήσω να ανακατασκευάσετε το ηλεκτρικό δίκτυο», τόνισε.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Σουηδία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα – βάσει του διεθνούς δικαίου – να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Το παρασκήνιο της διαγραφής Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για την αλαζονεία

Μονόδρομος ήταν η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και μια ευκαιρία να στείλει μήνυμα προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, πως δε θα γίνουν αποδεκτές ακραίες συμπεριφορές, όπως κατάχρηση εξουσίας και αλαζονεία.

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σήμερα, πολλές περιοχές της χώρας αναμένουν κακοκαιρία, με έντονα...

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

Ενημερωτικό Δελτίο

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...