Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Με μια διαφορετική συνέντευξη αποφάσισε να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη φορά..

Βλέποντας κανείς ένα άνθρωπο καθισμένο στο κάθισμα του συνοδηγού, με την ζώνη του δεμένη ως νομοταγής πολίτης, φορώντας ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και μιλώντας με τον οδηγό του αυτοκινήτου, θα περνούσε εντελώς απαρατήρητος αν δεν γνώριζε κάποιος την φυσιογνωμία του. Έτσι αποφάσισε αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει την συνέντευξη του και να μιλήσει στον κόσμο.

Συνέντευξη σε αυτοκίνητο εν κινήσει έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών, στο πώς αντιμετωπίζει ένας πρωθυπουργός τη συναισθηματική πόλωση και την τοξικότητα της πολιτικής, ενώ αποκάλυψε ότι έκανε ψυχοθεραπεία και ποια δύο βιβλία διάβασε το τελευταίο διάστημα.

Ξεκινώντας μίλησε για την σημαντικότητα των Ευροεκλογών λέγοντας ότι «οι ευρωεκλογές μας νοιάζουν γιατί πολλές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα λαμβάνονται στο ευρωκοινοβούλιο. Έχει λοιπόν σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα εμφανίζονται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτό που θα συμβεί στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια αφορά τις ζωές μας, δεν είναι αφηρημένη έννοια οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Πρέπει να πολεμήσουμε την αδιαφορία ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μας αφορούν. Το Ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο ή η πρόεδρος της Κομισιόν. Το Ευρωκοινοβούλιο ρυθμίζει σε έναν βαθμό και τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ρυθμίζει ποιες χώρες είναι στη ζώνη Σένγκεν».

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ηθοποιός, YouTuber και ο οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση που του έκανε αναφορικά με την τοξικότητα,   ο Μητσοτάκης απάντησε: «η Δημοκρατία είναι η δυνατότητα να επιλύουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο και να μεταβιβάζουμε την εξουσία χωρίς πάθη. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά όχι εχθροί. Δυστυχώς στην εποχή του διαδικτύου αυτό δεν ισχύει σε κάποιο βαθμό πια. Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω και αναπαράγουν αυτή την τοξικότητα και προωθούν εν γνώσει τους fake news».

Στο πως διαχειρίζεται ο ίδιος αυτή την τοξικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «όταν πολιτεύεσαι, ξεκινάς με την αρχή ότι δεν σε αγαπούν όλοι, κάτι που αποτυπώνεται και στις εκλογές. Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, αλλά αυτό που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του. Όσο και αν είμαι σκληραγωγημένος με την κριτική, τα πολύ κακοπροαίρετα σχόλια σε επηρεάζουν. Τη χρήσιμη κριτική την ακούμε, αλλά είναι άλλο να επιτίθενται σε εμένα και άλλο να ακουμπάνε την οικογένεια, εκεί είναι πιο επώδυνα και δύσκολα τα πράγματα».

Αναφερόμενος στη σύζυγο του Μαρέβα για το θέμα είπε: «Περάσαμε με τη Μαρέβα 7 χρόνια, από όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της Ν.Δ., που τη στόχευσαν συνειδητά με λάσπη. Εγώ έχω το γκλάμουρ της δουλειάς, η οικογένεια όχι, βάζει πλάτη, έκανε μεγάλες υποχωρήσεις και το να δέχεται και λάσπη είναι πολύ. Καλά κάνει και καταφεύγει στη δικαιοσύνη»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι έχει κάνει ψυχοθεραπεία «Θεωρώ ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες δεν θα πρέπει να ντρέπεται να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Χαίρομαι που τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν ακομπλεξάριστα την προσφυγή σε έναν ειδικό» είπε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τα βιβλία που διαβάζει απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή τελειώνω το βιβλίο του Ορχάν Παμούκ ‘Το Μουσείο της αθωότητας’ ενώ έχω ξεκινήσει το ‘Παράδοξη χώρα’, την ιστορία της Ευρώπης από ένα Έλληνα πολιτικό επιστήμονα που συγκρίνει Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία μετά την κρίση και είναι χρήσιμο για μένα».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: «900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...

Εξαήμερη εργασία: Η νέα αποστολή της Κεραμέως

Στις 14 Ιουνίου, μετά το εκλογικό ανασχηματισμό, η Νίκη Κεραμέως ανέλαβε ως υπουργός Εργασίας, με την προσδοκία να ολοκληρώσει την επιβολή της εξαήμερης εργασίας,...

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας Έλενα Ακρίτα. Με ανάρτηση της στα σόσιαλ μίντια,...