Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Μάκης Βορίδης: Να μας πει το κόλπο ο Κασσελάκης να γίνουμε και εμείς πλούσιοι

Αιχμές και καυστικά σχόλια εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

«Μόνο γκρίζα σημεία υπάρχουν στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων, δεν υπάρχει κάποιο πόθεν έσχες, παρουσίασε ένα excelάκι αλλά κι από αυτό δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις »ανέφερε αρχικά ο κ. Βορίδης συνεχίζοντας να λέει:

Η πρώτη μεγάλη ερώτηση, η οποία προκύπτει, είναι ότι εμφανίζονται 2 εκατ. εισοδήματαΠώς δημιουργήθηκαν, όταν λέει ότι τα εισοδήματα από τα μισθώματα από τα ακίνητα είναι 70.000; Λέει ότι έχει 3 εκατ. σε αμοιβαία κεφάλαια, πόσο να αποδώσουν αυτά; Με 10% είναι 300.000, μένει ακόμη 1,7 εκατ.

Επίσης, συνέχισε στο σχόλιό του ο υπουργός Επικρατείας, μας λέει ότι:

έχει συμμετοχή σε εταιρίες με κεφαλαιουχική αξία στα 700.000. Με 700.000 κεφάλαιο, βγάζετε 1,7 εκατ. κέρδος; Αν έχει βρει τέτοιο κόλπο ο κ. Κασσελάκης να μας το πει να γίνουμε όλοι πλούσιοι σε χρόνο μηδέν, είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι με αυτά τα δεδομένα «το σπίτι το ξεχρέωσε σε ένα χρόνο με αυτά τα εισοδήματα».

Κατά την άποψή του υπουργού τόνισε ότι, υπάρχει και ποινική διάσταση κατά το σκέλος της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού, εδώ μάλιστα «υπάρχει ομολογημένη παράβαση» τόνισε

Στην συνέχεια ο Μάκης Βορίδης, σχολίασε και τη δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Οικονόμου, ότι, δηλαδή, υπάρχουν σκιές στους ελέγχους του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Συνεχίζοντας τις αιχμές είπε: Ο κ.Κασσελάκης μας λέει ότι ο Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε, δηλαδή ένας διεφθαρμένος και ο Καπόνε ήταν διεφθαρμένος αλλά δεν ζητούσε από τους έντιμους φορολογούμενους, όπως ο Κασσελάκης, να τους προσκομίσει τις φορολογικές δηλώσεις. Μας κοροϊδεύει και στα μούτρα μας μπροστά και τονίζω ότι ήταν σε μια γραπτή ομιλία, δεν του ξέφυγε», σημείωσε.

Τέλος σχολιάζοντας και τη δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Οικονόμου,  περί «σκιών» και «συναλλαγών» στη διαδικασία ελέγχου του «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Η πολλή απελπισία γεννά παραφροσύνη. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο τότε πρόεδρος της επιτροπής κ. Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), ο τότε πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ) και η πλειοψηφία των βουλευτών της επιτροπής που επίσης ήταν ΣΥΡΙΖΑ -όλοι αυτοί έκαναν συναλλαγή με τον Μητσοτάκη για να του καθαρίσουν το πόθεν έσχες. Ευλόγως ο κ. Βαρεμένος παρέπεμψε τον κ. Οικονόμου στην ποινική δικαιοσύνη»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.

Το παρασκήνιο της διαγραφής Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για την αλαζονεία

Μονόδρομος ήταν η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και μια ευκαιρία να στείλει μήνυμα προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, πως δε θα γίνουν αποδεκτές ακραίες συμπεριφορές, όπως κατάχρηση εξουσίας και αλαζονεία.