Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα δεν έχει ανάγκη μαθητευόμενους μάγους ούτε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Μιλώντας σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή Happy Day του ALPHA και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, παραχώρησε συνέντευξη εξ όλης της ύλης, τονίζοντας ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη μαθητευόμενους μάγους ούτε από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ξεκινώντας, αναφέρθηκε στην σκληρή διαδικασία της προεκλογικής περιόδου τονίζοντας ότι για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλο αυτό που απαιτείται κατά την διάρκεια, είναι πρωτίστως ένα αυστηρό  πρόγραμμα, με κάποιες ώρες ύπνου, καλό φαγητό, λίγη άσκηση όποτε βρεθεί χρόνος, αλλά επειδή μπαίνεις σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό, όταν έχεις και καλούς συνεργάτες που σε βοηθούν με την υποστήριξη της όλης διαδικασίας, περνάει ο χρόνος χωρίς να το καλοκαταλάβεις», είπε

Οι μέρες των εκλογών πλησιάζουν καθώς έχουν απομείνει μονάχα πέντε ημέρες προεκλογικής εκστρατείας , αλλά η τελευταία εβδομάδα είναι πάντα η πιο κρίσιμη και η πιο απαιτητική, ειδικά ως προς την ανάγκη να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν στην κάλπη, να τους εξηγήσουμε γιατί αυτές οι ευρωεκλογές έχουν τη δικιά τους ξεχωριστή σημασία και να αντιμετωπίσουμε μία γενικότερη αίσθηση αδιαφορίας, η οποία πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, υπάρχει και στην Ευρώπη. Να τους εξηγήσουμε, δηλαδή, γιατί αυτά τα οποία θα γίνουν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια τελικά μας αφορούν όλους και γιατί έχει σημασία να επιλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές και τελικά τα κόμματα που αισθάνονται ότι μπορούν να μας εκπροσωπήσουν καλύτερα στην ΕΕ», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τον λόγο γιατί τον οποίο ψηφίζουμε την επόμενη Κυριακή. Ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους 21 ευρωβουλευτές σε ένα Ευρωκοινοβούλιο 720 μελών και έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιες θα είναι οι συμμαχίες που θα διαμορφωθούν την επόμενη πενταετία στην Ευρώπη

Σημασία βέβαια έχει να ψηφίζουμε ευρωβουλευτές, οι οποίοι πρώτα και πάνω απ’ όλα θα εκπροσωπούν τη χώρα φορώντας πρώτα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και μετά τη φανέλα της δικής τους παράταξης. Διότι, δυστυχώς, τα τελευταία πέντε χρόνια είχαμε και περιπτώσεις ευρωβουλευτών από την αντιπολίτευση που για να κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, πιστεύω ότι με τον τρόπο τους έκαναν ζημιά στη χώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων είπε ότι σκοπεύει και θα στηρίξει  την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την επόμενη θητεία της αλλά θέτει τις εθνικές προτεραιότητες, επαναλαμβάνοντας ότι η αναφορά στο 41% ως ποσοστό αλαζονείας αδικεί τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τη σημερινή κυβέρνηση, γιατί είναι ένα ποσοστό που η κυβέρνηση δεν το υφάρπαξε.

Ερωτηθείς σχετικά, με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: Είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη και η δική μου κριτική είναι πρωτίστως πολιτική κριτική, «δικιά μου δουλειά είναι να κρίνω το πρόγραμμά του», επεσήμανε προσθέτοντας ότι επειδή έρχεται με ένα πρόγραμμα και προτείνει μέτρα τα οποία κοστολογούνται σε 45,8 δισ. ευρώ την τετραετία, «οφείλω να προειδοποιήσω τους Έλληνες πολίτες ότι αν ποτέ εφαρμόζονταν όχι όλα αυτά τα μέτρα αλλά ένα ποσοστό τους, η χώρα θα γυρνούσε πίσω σε καθεστώς επιτήρησης και ενδεχομένως χρεοκοπίας. Γιατί πολύ απλά αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν», τονίζοντας ότι τα λεγόμενα του είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μαθητευόμενους μάγους και σε ερώτηση για το «πόθεν έσχες» είπε:  “Ο κάθε αρχηγός όταν έρχεται στην πολιτική ζωή πρέπει να υποβάλει πόθεν έσχες του ιδίου και του συζύγου του” είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι το δικό του πόθεν έσχες, ελέγχεται επί 20ετία και ότι η σύζυγος του Μαρέβα, έχει κυνηγηθεί λυσσαλέα για τον πόθεν έσχες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση «Τσίπρας ή Κασσελάκης;», με ποιον έχει καλύτερες γέφυρες, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός πολιτικός μας αντίπαλος από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ, από κει και πέρα ο κ. Κασσελάκης είναι καινούργιος και θα δοκιμαστεί. Παρ’ ότι είναι πολύ διαφορετικοί υφολογικά εγώ διακρίνω ένα κοινό νήμα που τους συνδέει:

Δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλη τοξικότητα και από τον κ. Κασσελάκη και υπάρχει και μια πολύ μεγάλη έφεση, πολύ μεγάλη άνεση σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Άρα, ενώ το περιτύλιγμα μπορεί να είναι διαφορετικό, εγώ βλέπω ένα νήμα το οποίο συνδέει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και νομίζω ότι ειδικά ως προς τις ακοστολόγητες υποσχέσεις, αυτές νομίζω ότι πια ανήκουν στο παρελθόν».

Σχετικά με την προοπτική αποχώρησής του σημείωσε ότι δεν είναι κάτι που σκέφτεται σύντομα αλλά οι πολιτικοί αποχωρούν με δύο τρόπους από την εξουσία: Είτε γιατί επιλέγει ο λαός είτε γιατί οι ίδιοι κρίνουν κάποια στιγμή ότι ο κύκλος τους έχει κλείσει. «Δεν είναι κάτι που με αφορά άμεσα, έχω τρία χρόνια ακόμα μπροστά μου, πιστεύω σε μια γόνιμη πρωθυπουργική θητεία και θέλω κι εγώ να κριθώ στο τέλος της τετραετίας γι αυτά τα οποία θα έχω πετύχει», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είναι τιμητικό για έναν Έλληνα πρωθυπουργό να συζητείται για μία ευρωπαϊκή θέση, αφού είναι και κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, αλλά ξεκαθάρισε ότι τιμά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και ακόμη και αν του πρότειναν κάποια ευρωπαϊκή θέση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την αποδεχόταν. «Είμαι εδώ για να υπηρετήσω τους Έλληνες πολίτες εκεί που με έταξαν με την ψήφο τους», υπογράμμισε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Φωτίου απαντά στην Κεφαλογιάννη “άει στο διάολο”

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώς...

Εξαήμερη εργασία: Η νέα αποστολή της Κεραμέως

Στις 14 Ιουνίου, μετά το εκλογικό ανασχηματισμό, η Νίκη Κεραμέως ανέλαβε ως υπουργός Εργασίας, με την προσδοκία να ολοκληρώσει την επιβολή της εξαήμερης εργασίας,...

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας Έλενα Ακρίτα. Με ανάρτηση της στα σόσιαλ μίντια,...

Χαρίτσης: Χρειαζόμαστε επειγόντως και στην Ελλάδα μια εναλλακτική ενωτική Αριστερά

Στην ανάρτησή του, Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι η Δεξιά στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμπνέεται από την εκλογική επιτυχία της Μαρίν Λεπέν...