Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ακατάλληλο το νερό στο Βόλο-Πέθανε 91χρονη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες από αρκετές περιοχές της Μαγνησίας. Το ακατάλληλο νερό στο Βόλο ήταν η αιτία να χάσει την ζωή της μια 91χρονη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Η έξαρση των κρουσμάτων αποδίδεται σε σαλμονέλα στο νερό, με τον ΕΟΔΥ να έχει απαγορεύσει να πίνουν οι κάτοικοι νερό από την βρύση και ήδη μοιράζονται νερά στους κατοίκους, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις περιοχές που εντοπίστηκε το πρόβλημα μέχρι νεωτέρας διαταγής.

Ήδη από την Παρασκευή έχουμε δώσει οδηγία μαζί με την Περιφέρεια να μην καταναλώνεται το νερό γιατί είχαμε κάποιες πρώτες ενδείξεις από τον εργαστηριακό έλεγχο, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χθες είχαμε ακόμη αποτελέσματα και όντως είναι υδατογενής (σ.σ. γαστρεντερίτιδα). Έχουμε βρει και παθογόνο, άρα είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι είναι από το νερό» επισήμανε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Μια ασθενής 91 ετών από την περιοχή του Αλμυρού που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας το απόγευμα της Κυριακής πέθανε σήμερα τα ξημερώματα, ενώ τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Στο μεταξύ άλλες πηγές λένε ότι, ο θάνατος της δεν σχετίζεται με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλας αλλά από ανακοπή φαίνεται ότι επήλθε τελικά ο θάνατος της 91χρονης . Παρόλα αυτά περιμένουμε τις τελικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr από τις 27 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου προσήλθαν στο νοσοκομείο 34 ασθενείς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β’ Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ). Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 Β’ Παθολογική και 1 ΜΕΘ).

Ο ασθενής στη ΜΕΘ νοσηλεύεται λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας, ενώ ασθενής που νοσηλεύεται στην Β’ Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας για τα οποία ενημερώνει το Νοσοκομείο Βόλου αφορούν όλους όσοι επισκέφθηκαν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα με συμπτώματα, από οποιαδήποτε περιοχή της Μαγνησίας.

Ερωτηθείς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου αν σχετίζεται η συγκεκριμένη έξαρση με την κακοκαιρία Ντάνιελ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Χατζηχριστοδούλου εξήγησε πως το συγκεκριμένο παθογόνο, η σαλμονέλα, δηλαδή, δεν επιβιώνει στο περιβάλλον τόσο μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν κάποια άλλα παθογόνα τα οποία είχαν προκαλέσει ανησυχία από την αρχή μήπως μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και γι’ αυτό όλη αυτή την περίοδο μαζί με τη Διεύθυνση Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, γίνονταν συνεχώς δειγματοληπτικοί έλεγχοι. «Η σαλμονέλα δεν έχει τη δυνατότητα να διατηρηθεί τόσο μεγάλο διάστημα και να τη βρούμε 8 μήνες μετά. Ακόμα και να υπήρξε οτιδήποτε στον υδροφόρο, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί φιλτράρει το νερό και αυτές οι γεωτρήσεις είναι αρκετά βαθιές, είναι 100 μέτρα 120 μέτρα και. Άρα να δούμε τι έγινε σε αυτή τη φάση. Τώρα αυτό ψάχνουμε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο σκοτεινός “γρίφος” πίσω από την μαφίοζικη εκτέλεση στο Ψυχικό

Η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει παλαιότερες υποθέσεις της επονομαζόμενης "μαφίας της Μυκόνου", προκειμένου να βρει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του 54χρονου στο Ψυχικό

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σήμερα, πολλές περιοχές της χώρας αναμένουν κακοκαιρία, με έντονα μπουρίνια, κεραυνούς και χαλάζι. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως αργά απόψε, επηρεάζοντας αρχικά τη...