Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Δήμος Φυλής: Υπεγράφη η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση 9 Σχολείων

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τους αναδόχους, δρομολογήθηκε  ένα τεράστιο έργο ενεργειακής αναβάθμισης εννέα (9) σχολείων του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2024. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται εντός 320 ημερολογιακών ημερών.

Υπεγράφη η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων  - Δήμος Φυλής

Στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί συνολική ενεργειακή αναβάθμιση που θα περιλαμβάνει τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και μόνωσης στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης– ψύξης και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Τα σχολεία που πρόκειται να αναβαθμιστούν είναι:

  • το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, το 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το 1ο ΛΥΚΕΙΟ στο Ζεφύρι
  • το 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το 1ο ΛΥΚΕΙΟ στα Άνω Λιόσια και
  • το ΔΗΜΟΤΙΚΟ και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ στη Φυλή

Ο προϋπολογισμός του έργο ανέρχεται σε 3.555.000,00 Ευρώ και αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής (ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ), με φορέα υλοποίησης την Ανώνυμη Εταιρία Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ ΑΕ).

Η υπογραφή της Σύμβασης έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, και συμμετείχαν, από την ΚΤ.ΥΠ ΑΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και η Γενική Διευθύντρια λειτουργίας και διαχείρισης πόρων Μαρία Μιχοπούλου.

Τα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης των Σχολικών Μονάδων προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα με την λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2023-2024 και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε τους παρισταμένους λέγοντας:

«Η Ενεργειακή Αναβάθμιση των Δημόσιων κτιρίων του Δήμου Φυλής και ιδιαίτερα των Σχολικών Μονάδων αποτελεί για μας έναν διαρκή στόχο.

Πιστεύουμε στην ανεκτίμητη αξία των σύγχρονών κτιρίων και υποδομών που αποσκοπούν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Επιδίωξή μας είναι όλα τα Σχολεία και όλα τα κτίρια του Δήμου Φυλής να λειτουργούν με οικολογική ευαισθησία και προσανατολισμένα στην εξάλειψη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα καταγγελία σε βάρος του Μπέου – -Μετά τις απειλές τον σέρνει και στα δικαστήρια

Μετά τις απειλές του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πολιτικής ομάδας "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστα Γαργάλα, χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις όπως "θα φας χαστούκια"...

«Καρφί» Κ.Μπακογιάννη κατά Χάρη Δούκα – Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης

Ο Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε ένα αιχμηρό μήνυμα στα social media, αναφορικά με τον τρέχοντα δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Στην ανάρτησή του, εξέφρασε τη...

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρύσιο Ταγαράδες- Αγία Παρασκευή – Σουρωτή- Βασιλικά) θα πραγματοποιηθούν από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας...

Μοναδικό θέαμα με συναρπαστικούς αγώνες στο PIRAEUS MASTERS 2024 στην πλατεία Κοραή

Επί 4 ημέρες η «καρδιά» του beach volley «χτυπούσε» στο κέντρο του Πειραιά Σε ένα μοναδικό σκηνικό με  τους τελικούς αγώνες να συναρπάζουν ολοκληρώθηκε χθες...