Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Έναρξη αιτήσεων για το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη θα διοργανώσει το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ 2024» για παιδιά από το προνήπιο έως και την έκτη τάξη του Δημοτικού, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για ένα καλοκαίρι γεμάτο δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους: από 25 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου (πρώτη περίοδος) και από 8 έως 19 Ιουλίου (δεύτερη περίοδος) με ωράριο λειτουργίας 07:30 π.μ. – 15:30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια (θεάτρου, μουσικής, εικαστικών, κούκλας, παραδοσιακών παιχνιδιών) και δραστηριότητες (αθλητικές δραστηριότητες, κυνήγι θησαυρού, περιβαλλοντικές δράσεις, παιχνίδια κ.α.), προσαρμοσμένες στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Φέτος το πρόγραμμα μεγαλώνει και αγκαλιάζει και τα παιδιά που φοιτούν στο προνήπιο με μια ποικιλία δραστηριοτήτων και εργαστηρίων που έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη φαντασία τους. Το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαίρι στην πόλη μου» στόχο έχει να προσφέρει στα παιδιά μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη και μέσα από τη συνεργασία και την κοινωνικοποίηση να ζήσουν στιγμές χαράς και δημιουργικότητας».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είναι δημότες ή κάτοικοι Νίκαιας- Ρέντη και απαιτείται η συμβολική οικονομική συνδρομή η οποία ανέρχεται στο ποσό των 35€ για κάθε παιδί σε κάθε περίοδο. Το δεύτερο παιδί έχει έκπτωση 50%, και από το τρίτο παιδί και άνω απαλλάσσεται της συνδρομής. Απαλλάσσονται πλήρως τα παιδιά των άπορων οικογενειών με την προσκόμιση βεβαίωσης από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ,μονογονεϊκών οικογενειών με άνεργο τον γονέα που έχει την γονική μέριμνα και οικογενειών με δύο άνεργους γονείς.

Το «Καλοκαίρι στην πόλη μου» θα φιλοξενηθεί στους χώρους του 6 ου Γυμνασίου Νίκαιας, του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Ο Πλάτων» ,στα 12 ο -17 ο δημοτικά σχολεία Νίκαιας και στο 1 ο

Δημοτικό-1 ο Νηπιαγωγείο Ρέντη. Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται και για τις δύο περιόδους από 01/6/2024 ως και 06/06/2024 στο Τμήμα Παιδείας (Αχιλλέως 13 Νίκαια, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) ως εξής: Σάββατο και Κυριακή 1- 2/6/2024 από 9:00 έως 13:00 Δευτέρα 03/06/2024 – Πέμπτη 06/06/2024 από 08:00 έως 18:00

Διαβάστε ακόμη:

Σε πλήρη εξέλιξη η σύγχρονη «πράσινη» πλατεία Αγίων Αναργύρων, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Η νέα πλατεία στους Αγίους Αναργύρους, χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο, αναδεικνύει έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο

Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.

Ο Γιώργος Τσούνης αποχωρεί από τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ – «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή»

Μια περίοδος εξαιρετικής τιμής και αφοσίωσης στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας.

Το σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει το γκρι ως το νέο σπανιότερο χρώμα ματιών, αλλάζοντας την παλαιότερη αντίληψη ότι τα πράσινα μάτια είναι τα πιο σπάνια.

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Γιώργος Τσούνης αποχωρεί από τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ – «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή»

Μια περίοδος εξαιρετικής τιμής και αφοσίωσης στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας.

ΒΙΝΤΕΟ: Viral ο απελπιστμένος νέος που έστειλε μήνυμα στον Μητσοτάκη

Η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε σημαντική άνοδο της τιμής του σερβιριζόμενου καφέ, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε επιχειρηματίες και πολίτες.

Πότε θα επιστρέψει στη μουσική σκηνή ο Σφακιανάκης – Η αποκάλυψη Αρσενάκου

Η εμπειρία του Γιώργου Αρσενάκου με την Panik Records και τις συνεργασίες του με κορυφαίους ελληνικούς καλλιτέχνες όπως ο Νότης Σφακιανάκης

Λασίθι: Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον μπατζανάκη του σε γλέντι για την κουρά των προβάτων

Η Ιεράπετρα βρίσκεται σε σοκ από το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γλεντιού μετά τις κουρές προβάτων, καθώς ένας εκ των κτηνοτρόφων έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς.