Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης για «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, για την αναστολή των τακτικών παιδιατρικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω των κινητοποιήσεων των αναισθησιολόγων, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί είναι αίσχος. Θα με αναγκάσουν να σκεφτώ λύσεις που δεν θα τους αρέσουν καθόλου»

«Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Έχουμε πρόβλημα αναισθησιολόγων στο Αγία Σοφία και στο Αγλαΐα Κυριακού και όχι μόνο σε αυτά, αλλά ας μιλήσουμε γι’ αυτά τώρα, που είναι το επίδικο. Έχει προσπαθήσει το κράτος να καλύψει τις θέσεις με όσους δυνατούς τόπους έχει στη διάθεσή του; Η απάντηση είναι ναι. Γι’ αυτό και στο Αγία Σοφία οι γιατροί ψήφισαν και με μεγάλη πλειοψηφία έλυσαν την απεργία, είπαν δεν θα κάνουμε, το κράτος έχει κάνει ό,τι μπορεί. Στο Αγλαΐα Κυριακού αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία. Συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και ψήφισαν ομόφωνα ότι δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας των χειρουργείων και πρέπει να συνεχίσουν κανονικά να κάνουν τα τακτικά χειρουργεία. Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι υποχρεωτικής εφαρμογής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους, κήρυξε στάση εργασίας τη Δευτέρα.

«Αν ξαναβγεί παράνομη η στάση εργασίας και το συνεχίσουν, θέλω να είμαι με όλους καθαρός ότι ως υπουργός έχω προκηρύξει τις θέσεις, έχω επαναπροκηρύξει τις θέσεις, έχω κάνει μετακίνηση προσωπικού, τους έχω δει δέκα φορές, έχουμε ικανοποιήσει όλα τους τα αιτήματα, έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και το ξέρουν και παρά ταύτα λόγω των ευρωεκλογών συνεχίζουν τη στάση εργασίας. Είναι απαράδεκτο» υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας, σημείωσε «το τι σχέδιο θα κάνω, θα το δούμε με χαρτί και με μολύβι, αν συνεχίσουν».

«Το να εκβιάζουν την κυβέρνηση κάποιοι γιατροί συνδικαλιστές λόγω των ευρωεκλογών με ομήρους τα μικρά παιδιά είναι απαράδεκτο και νομίζω σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε» επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Το σπάνιο χρώμα ματιών που έχει μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει το γκρι ως το νέο σπανιότερο χρώμα ματιών, αλλάζοντας την παλαιότερη αντίληψη ότι τα πράσινα μάτια είναι τα πιο σπάνια.

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια Παιδεία

Οι διορισμοί καλύπτουν όλες τις ειδικότητες και αναμένεται να γίνουν πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025

Durandal: Έκλεψαν το γαλλικό, Εξκάλιμπερ του θρυλικό ιππότη Ρόλαντ

Το αρχαίο σπαθί Durandal, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη Rocamadour, όπου βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια.

Τέλος Χαρτοσήμου: Δείτε 100 συναλλαγές για τις οποίες καταργείται η πληρωμή του

Ποιες είναι οι προβλέψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται - Ποιοι θα επιβαρυνθούν και ποιοι θα απαλλαγούν από το νέο «ψηφιακό χαρτόσημο».

Ενημερωτικό Δελτίο

Θ.Καρτερός κατά Σ.Κασσελάκη: «Tο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, εσείς είστε το πρόβλημα»

«Βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέταξε ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.