Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε μπαλόνια με σκουπίδια στη Νότια Κορέα

Φωτογραφίες που αναπαρήχθηκαν ευρέως στα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν λευκά μπαλόνια να μεταφέρουν σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με απορρίμματα και κάτι που μοιάζει με περιττώματα.

Είχε υπάρξει προειδοποίηση του Κιμ Γιονγκ Ουν το Σαββατοκύριακο, για «σωρούς από απορρίμματα και σκουπίδια που σύντομα θα σκορπιστούν στις μεθοριακές περιοχές και στο εσωτερικό της Νότιας Κορέας.

«Μη ταυτοποιημένα αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι φυλλάδια βορειοκορεατικής προπαγάνδας εντοπίστηκαν στη μεθοριακή ζώνη Γκιεόνγκι- Γκανγκουόν και ο στρατός έλαβε μέτρα», επεσήμανε το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας.

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Μην έρχεστε σε επαφή με κανένα άγνωστο αντικείμενο και ενημερώστε την πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή την αστυνομία», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «παραβιάζουν ξεκάθαρα τους διεθνείς κανόνες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», κατήγγειλε το γενικό επιτελείο στρατού, το οποίο επεσήμανε ότι κάποια από τα μπαλόνια περιείχαν απορρίμματα, κάτι το οποίο εξετάζει ο στρατός.

«Ζητάμε από τον Βορρά να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες (…) χαμηλού επιπέδου», πρόσθεσε.

Μετά τον πόλεμο της Κορέας (1950-53) μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας κηρύχθηκε ανακωχή, με τις δύο χώρες να μην έχουν υπογράψει ποτέ ειρηνευτική συνθήκη. Τεχνικά παραμένουν σε πόλεμο και τα σύνορά τους φυλάσσονται αυστηρά, ενώ μεταξύ τους υπάρχει και αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές στέλνουν κάποιες φορές μπαλόνια με φυλλάδια προπαγάνδας κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος και χρήματα για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας. Οι αποστολές αυτές προκαλούν την οργή της Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

Αύξηση κινδύνου διαβήτη από πλαστικά μπουκάλια: Τα ευρήματα έρευνας

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τη σύνδεση ανάμεσα στη χρήση πλαστικών μπουκαλιών και την αύξηση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των...

Ενημερωτικό Δελτίο

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...