Ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν στο κέντρο της Ράφα, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση στη νότια πόλη της Γάζας και λίγες ώρες μετά από έναν φρικτό ισραηλινό βομβαρδισμό σε προσφυγικό καταυλισμό, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπων και σοβαρά τραύματα σε δεκάδες άλλους.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα βρέθηκαν κοντά στο τέμενος Al-Awda, ένα κεντρικό σημείο αναφοράς στη Ράφα, όπως ανέφερε το Reuters. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις των δυνάμεών του συνεχίζονται στην περιοχή, χωρίς να κάνει άλλα σχόλια. Κάτοικοι της Ράφα ανέφεραν σε Διεθνή Μέσα ότι ο ισραηλινός στρατός μεταφέρει μη επανδρωμένα τεθωρακισμένα οχήματα (με τηλεχειρισμό) και δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις στρατιωτών εντός των οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις με αεροπορικές επιδρομές και τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις έπειτα από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις