Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Νίκαια: Η γυναίκα που μαχαιρώθηκε αυτοτραυματίστηκε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στη Νίκαια, όπου μια 57χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι το βράδυ της Δευτέρας (27/5), παίρνει νέα τροπή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την έρευνα του ιατροδικαστή προέκυψε ότι η 57χρονη γυναίκα, με καταγωγή από το Περού, αυτοτραυματίστηκε. Ως αποτέλεσμα, ο 57χρονος άνδρας που είχε προσαχθεί ως ύποπτος για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος.

Η 57χρονη, με καταγωγή από το Περού και ελληνική υπηκοότητα, κάλεσε την αστυνομία αναφέροντας ότι ο άνδρας της την μαχαίρωσε στην κοιλιά και στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο.

Η Άμεση Δράση έφτασε στο σημείο του συμβάντος, στην οδό Αρτέμιδος 44, περίπου στις 21:45.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άνδρας είχε συλληφθεί έξι φορές στο παρελθόν, αλλά ήταν ελεύθερος.

«Μου έχει καρφώσει ένα μαχαίρι στην κοιλιά» είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς


Το θύμα ζούσε έναν απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του συζύγου της, στο σπίτι τους στη Νίκαια, και είχε καταγγείλει επανειλημμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Αστυνομικοί είχαν επισκεφθεί το σπίτι του ζευγαριού πριν από λίγες ημέρες λόγω περιστατικών βίας.

Το βράδυ της Δευτέρας, η 57χρονη κάλεσε την αστυνομία, αναφέροντας ότι ο 57χρονος Έλληνας σύζυγός της την μαχαίρωσε.

Όταν έφτασαν στο σημείο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, βρήκαν την 57χρονη μαχαιρωμένη και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο νοσοκομείο. Ο άνδρας της είχε εξαφανιστεί αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.


Έξι φορές είχε συλληφθεί στο παρελθόν ο 57χρονος για ενδοοικογενειακή βία


Από τις έρευνες της Αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγος της 57χρονης είχε συλληφθεί έξι φορές την τελευταία τριετία για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieifmerida, ο 57χρονος Έλληνας είχε συλληφθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022 και τρεις φορές το 2024. Ωστόσο, μετά την αυτόφωρη διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος. Η πιο πρόσφατη σύλληψή του ήταν στις 27 Απριλίου 2024.

Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα ερωτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. αν ήθελε να μεταβεί σε δομή φιλοξενίας και να προμηθευτεί panic button, αλλά απάντησε αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 57χρονη μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με το μαχαίρι ακόμα καρφωμένο στην κοιλιά, καθώς η αφαίρεσή του επί τόπου θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της.

Η γυναίκα ήταν σε επαφή με το περιβάλλον και η κατάστασή της ήταν σχετικά καλή. Η υγεία της θα αξιολογηθεί πληρέστερα τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...

Ψύχρα στο Μαξίμου μετά τις ομιλίες Σαμαρά και Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χθες πραγματοποίησε την πιο έντονη κριτική κατά της Κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε ισχυρές προειδοποιήσεις...